Supertourisme
Turbo

04/08/16

De ildsprudlende DST racere er stjernerne når Danmarks mest krævende asfaltbane, Ring Djursland, åbner anden halvdel af sæsonen med Augustløbet, den 13.-14. august.

Den tidligere Europa- og DTC mester, Michel Nykjær, kommer til Ring Djursland som mesterskabsførende i DST – eller Danish Supertourisme, som er klassens fulde navn, men konkurrenterne ånder ham tungt i nakken.

Frederik Nymark har fundet storformen på det seneste og vandt finalen på Rudskogen i Norge, hvor også Jesper Egebart tog en heatsejr.

Kan Frederik Nymark (48) give mesterskabsfavoritten Michel Nykjær (17) baghjul på Ring Djursland
(Foto: Ib Trebbien)

Men Ring Djursland har også en tradition for at belønne outsiderne, og her står Kevin Rossel forrest i køen. Han sluttede 2015 sæsonen som en af de absolut hurtigste, men har trods en enkelt sejr på Padborg Park haft svært ved at indfri forventningerne i denne sæson. Måske kommer vendepunktet på Ring Djursland?

Martin Vedel Mortensen hører også til denne gruppe. Han lagde ud med at vinde sit første løb i klassen, men en voldsom afkørsel sidst DST feltet gæstede Ring Djursland kom til at præge de efterfølgende løb, så her er endnu en kører, som håber et vendepunkt.

Men konkurrencen i klassen er tæt og intens og kørere som Ole Petersen, Fredrik Vodder og Nicki Kristensen kan også vinde på en god dag.

I Am(atør) Cuppen har Henrik Jansen lagt sig i en klar føring, men bag ham er feltet tæt pakket i kampen om de næste placeringer med blot 40 point mellem nummer 2 og nummer 7. I denne grupper har vi blandt anden feltets to kvindelige kørere, Nicole Rasmussen og den norske publikumsfavorit Molly Petit.

DST racerne får dog ikke banen for sig selv. Vi skal også opleve de unge fremadstormede talenter i Formel Ford, de tætte dyster i 1600 Challenge, de altid underholdene små Legend Car racere og hele tre motorcykelklasser.

Det er de tohjulede racere, der åbner ballet lørdag med heat fra klokken 13,20. Søndag er det Legend Car Cup, der får lov at lægge ud med dagens første heat allerede klokken 9,10 og DST runder af med finalen klokken 15,30.

Banen ligger, som den har gjort siden 1965, ved landsbyen Pederstrup, ikke langt fra Tirstrup på Djursland.