Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Legend Car Cup

Byløb med overraskelser: Jensen vandt men Verner fører

Legend Car 
03/08/16 

Det var første gang OK Mobil 1 Legend Car Cup kørte med i Copenhagen Historic Grand Prix, men det bliver nok ikke sidste, hvis man skal dømme efter underholdningsværdien. Legendbilerne har med deres lille størrelse simpelthen en fordel på en bybane: De københavnske chikaner og snævre kurver førte til dramatiske uheld i flere af de historiske klasser og i DTC, men i OK Mobil 1 Legend Car Cup førte det primært til super tæt race, der også bød på overraskelser undervejs.
 

Vejret hjalp lidt på vej, for sjældent har det varieret så meget over en løbsweekend: Fri træning i regn, kvalifikation på halvtør bane, første heat i regn og så videre – ikke et heat var magen til det foregående.

Det førte til en overraskende start på weekendens tidtagninger, da de hurtigste efter træningen var Old Boys-køreren Kim Schmidt Petersen og den svenske gæste Micke Ohlson samt Mathias Storbank foran alle favoritterne. Processen med at lære banen at kende blev i hvert fald ikke hjulpet af det skiftende vejr.


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Under tidtagningen var det heller ikke nemt, da banen blev glattere undervejs og de hurtigste tider blev sat på de første omgange. Men tilskuerne så alligevel noget der mindede om den sædvanlige orden i rækkerne: Den mesterskabsførende Kevin Verner var hurtigst foran gæsten Kenneth Jensen, der vandt i Aarhus.

Første heat blev dog endnu vådere, og det udnyttede Mathias Storbank optimalt nede fra en tiende startposition: Sejren blev grundlagt på en super første omgang og da først han havde sat sig i spidsen blev han dér, solidt foran Frederik Jensen. Oldboyskørerne Henrik Vejen og Kim Schmidt Petersen viste lige, at alder ikke er nogen hindring for fart, for de sluttede firer og treer efter fine dueller med hinanden.

Andet heat blev weekenden eneste helt tørre løb, og her vågnede Kenneth Jensen til dåd: Efter en lidt skuffende femteplads i det første heat vandt han sikkert foran Kevin Verner, mens Old Boys-kørerne stod for overraskelserne, da Freddie Veje tog sejren foran Anders Eriksen. Mens løbet var lidt statisk i spidsen af feltet, så var der masser af tæt race og gode dueller længere nede, og Tommy Laugesen måtte arbejde for sin femteplads.

I finalen viste Kenneth Jensen igen sin styrke mens Kevin Verner tog en lige så sikker andenplads. Tommy Laugesens i forvejen ikke specielt gode weekend kulminerede med et rundt nul på pointkontoen, da han måtte udgå efter et uheld. Han holder fast i andenpladsen i mesterskabet, hvor han nu står med 358 point, men lige bagved med 346 point er Frederik Jensen tæt på. Kevin Verner sidder lunt på den foreløbige førsteplads med 437 point.

I Old Boys-divisionen er det tættere med Henrik Vejen nu på 429 point foran Kim Schmidt Petersen med 408. Anders Sonne Hyrup holder fast i sin tredieplads men scorede også et rundt nul i et heat og er nu på 302 point.

Med tre løb tilbage i sæsonen er intet dog afgjort endnu og om to uger går det løs igen på Ring Djursland.

OK Mobil 1 Legend Car Cup
www.legendscup.dk

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - Legend Car
  •      ASETEK SIMSPORTS