Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Copenhagen Historic Grand Prix blev en skuffelse for Jan Magnussen

DTC 
02/08/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipHeller ingen københavnertriumf i denne omgang for Jan Magnussen, som måtte udgå fra weekendens DTC-finale med defekt speederkabel. Gav mesterskabsføringen videre til rivalen Kasper H. Jensen.
 

For andet år i træk måtte en skuffet Jan Magnussen udgå fra DTC-finalen til Copenhagen Historic Grand Prix. Denne gang med et defekt speederkabel, som hindrede den tredobbelte DTC-mester i at fuldføre weekendens sidste og afgørende løb.


(Foto: Dennis Risager)

– Enhver racerkørers værste mareridt er at miste forbindelsen til motoren, og det var lige præcis dét, der skete for os. Klassisk sort uheld, lyder det fra Jan Magnussen.

Copenhagen Historic Grand Prix var i år præget af megen regn, og kørerne fik kun ganske få omgange til at sætte en omgangstid lørdag, før tidtagningen blev afbrudt på grund af et crash på den glatte bybane.


(Foto: Dennis Risager)

Andenplads i afbrudt kvalifikation
Jan Magnussen sikrede sig imidlertid en andenplads og kunne således starte fra forreste række til weekendens første heat, som bød på actionpræget battle mellem Magnussen og sæsonens rival, Kasper H. Jensen. Sidstnævnte lagde sig i spidsen fra start, men blev jagtet tæt af Magnussen i den rød-hvide BAUHAUS-racer.

– Jeg pressede ham alt, hvad jeg kunne, men han forsvarede effektivt sin position. Jeg fik en enkelt chance for at trække forbi, men den brændte jeg desværre. Det er aldrig fedt at blive nummer to, men det var et skidegodt ræs, siger Jan Magnussen.

Magnussen måtte således tage til takke med en andenplads i weekendens første heat, hvilket udløste en syvendeplads på startgridden i andet heat grundet reglen om omvendt startrækkefølge for de otte hurtigste kørere.


(Foto: Dennis Risager)

Skubbet i muren af konkurrent
Weekendens andet heat blev dog en kort fornøjelse for Jan Magnussen, som fik en forrygende start og var godt på vej op gennem feltet, da han blev presset i betonmuren af en konkurrent allerede inden første sving.

– Jeg kunne ingenting gøre. Mit venstre forhjul blev ødelagt af mødet med væggen, og jeg måtte trække i pit med det samme, lyder det fra Jan Magnussen.

Den ærgerlige episode betød, at Jan Magnussen startede fra niende startposition i weekendens afgørende finale, der ligesom lørdagens heat blev afholdt på våd bane.


(Foto: Dennis Risager)

Mistede speederen i finalen
Magnussen blev fanget af trafikken til at begynde med, men fik så overhalet et hold konkurrenter og var godt i gang med at lukke hullet til de førende biler, da V8-motorens mange hestekræfter pludselig svigtede.

– Jeg kunne mærke, at motoren ikke reagerede, og så var der ligesom ikke så meget andet at gøre end trække ud til siden. Et knækket speederkabel er en banal defekt, og det eneste positive er, at det er en skade, som er til at overse, forklarer Jan Magnussen.

Jan Magnussen havde ellers håbet på at kunne tage fra København med en solid bunke point på kontoen, da racerkøreren misser kalenderens næste løb, Grand Prix Danmark, på grund af forpligtelser i USA. I stedet måtte han afgive førerpladsen i mesterskabet til weekendens finalevinder, Kasper H. Jensen.


Finale-podiet med Kasper H. Jensen, Michelle Gatting og Michael Markussen
(Foto: Dennis Risager)

Magnussen Racing Experience i top-tre
Bedre gik det for Jan Magnussens teamkammerat, Michael Markussen, som endte på en tredjeplads i den københavnske finale. Markussen har dermed været på podiet i to af DTC-kalenderens finaler og rykker dermed op på en tredjeplads i mesterskabsstillingen – lige efter Jan Magnussen.

– Stort tillykke til Michael, som havde fart på i weekenden. At to kørere fra Magnussen Racing Experience nu indtager top-tre i mesterskabsstillingen er bestemt et plaster på såret, lyder det fra Jan Magnussen.


Michael Markussen
(Foto: Dennis Risager)

Over 480.000 kroner til velgørende formål
Udover de sportslige aktiviteter deltog Jan Magnussen også i velgørenhedseventet Race for Riget, hvor danske racerstjerner giver hæsblæsende passagerture til publikum mod betaling. Ligesom i 2015 havde Magnussen medbragt en Corvette Z06, som med sine over 650 hestekræfter var blandt feltet hurtigste biler.


(Foto: Dennis Risager)

Det dårlige vejr hindrede imidlertid flere af superbilerne i at komme på banen lørdag, mens søndagens event måtte stoppe før tid. Den begrænsede køretid til trods lykkedes det cremen af dansk motorsport at køre hele 480.800 kroner ind til Rigshospitalets BørneUngeProgrammet samt Dansk Røde Kors.

– Siden 2010 har Race for Riget doneret mere end 2,2 millioner kroner til velgørende formål, og det er bestemt en organisation, jeg er stolt af at være ambassadør for, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Dennis Risager)

Og nu: Videre til Road America
Næste opgave for Magnussen er ottende afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab, som afvikles på Road America nord for Chicago allerede i den kommende weekend. Her er danskeren tilbage i sin gule Corvette C7.R for Corvette Racing.


(Foto: Dennis Risager)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS