Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Nu hverken kan eller skal vi vente længere på det 16. CHGP

CHGP 
29/07/16 

CHGPDagens festlige opstilling af flotte racerbiler og sportsvogne på Rådhuspladsen og pressemødet på Københavns Rådhus var line up for i dag.
Nu tændes de fem røde lamper og starten til CHGP 2016 er gået.

Så go, go, gooooo!!
 

Kortegen fra Bellahøj ankom til Rådhuspladsen 12.30 og bilerne blev linet op så alle de forbipasserende kunne nyde synet af de flotte biler og få en snak med kørerne.


(Foto: Motorsporten.dk)

Pressemødet blev afholdt i Rådhusets festsal. Mads Christensen bød velkommen og startede med at meddele at pressemødet var lidt mere uofficielt i år på grund af den manglende deltagelse fra kongehuset. HKH prins Joakim er nemlig, som Mads fortalte, optaget af et sekunda idrætsarrangement (OL i Rio), så Mads demonstrerede det uformelle i arrangementet ved at tage slips og skoene af, og resten af pressemødet blev gennemført i bare tæer. Det skal lige nævnes at resten af talerne ikke gjorde Mads kunsten efter, men beholdt samtlige beklædningsgenstande på under hele seancen.


Mads Christensen
(Foto: Motorsporten.dk)

Mads Christensen’s oplæg til pressemødet var at bilen slet ikke alene skal ses som et transportmiddel, men som et kunstværk, der både giver frihed og kan indbringe mange penge.
Han opfordrede alle ansvarlige deltagere på pressemødet til at skynde sig ud og købe en Porsche 911, en Cortina eller hvad det nu kunne blive til – det er måden at tjene de bedste penge på sigt.
Kort beskrev Mads også de mange tilmeldte biler i de historiske klasser, Legend bilerne, som har for vane at bytte forskærme under løbene og nævnte at der i år er tilmeldt deltagere fra 14 nationer. Tilsidst berettede Mads om 'Race for Riget' og det gode formål samt, at alle kørere i 'Race for Riget' i år vil skrive deres autograf på frontklappen af en Porsche .

Frontklappen vil senere blive bortloddet og som Mads sagde; "Den heldige vinder vil en gang ad åre kunne sælge dette trofæ for måske fire millioner kroner."

Derefter var det kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, der bød velkommen på Rådhuset og sagde at for ham var CHGP fart og underholdning for hele familien i weekenden til Europas smukkeste gadeløb. Og til sidst bragte borgmesteren en tak til CHGP for at bringe denne kultur ind i Københavns gader.


Carl Christian Ebbesen
(Foto: Motorsporten.dk)

Jac Nellemann overtog derefter mikrofonen og sagde, at det 16. CHGP i samarbejde med Københavns kommune var blevet så godt, at man håber på det fremover vil gøre planlægningen så smidig, at planerne kan lægges tidligere.
Til sidst takkede Jac Nellemann alle de frivillige – uden dem kunne CHGP slet ikke lade sig gøre.


Jac Nellemann
(Foto: Motorsporten.dk)

C. C. Hansen overtog herefter og fortalte af CHGP rent faktisk startede ved Kulturby 1996 hvor der blev kørt foran Christiansborg og rettede derefter en tak til Københavns kommune for tilladelsen til at bruge byens gader til motorløb – det er ikke mange Europæiske byer eller hovedstæder, der giver lov til sådanne arrangementer.
Mads Christensen takkede af med igen at definere, at bilen ikke kun er et transportmiddel, men kunst. Så nyd bilen og rigtig godt CHGP 2016 – det bliver fedt!


(Foto: Motorsporten.dk)

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS