Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Legend Car Cup

Slaget i Parken: Legends spiller med musklerne

Legend Car 
29/07/16 

Sommerferien er slut for OK Mobil 1 Legend Car Cup-kørerne, for i weekenden flytter de fleste af dem midlertidigt til København. Ikke for at lege turister ved Den lille Havfrue, men tværtimod for selv at levere en turistattraktion af rang, når feltet starter i Copenhagen Historic Grand Prix.
 

Det lover godt for de små racere, for feltet af tilmeldte tæller hele 31 kørere, og det gør OK Mobil 1 Legend Car Cup til en af weekendens største klasser. Det lover også godt for publikum, for ligesom til Classic Race Aarhus er den københavnske bane en bybane, hvor der ikke er for meget plads at boltre sig på – men det kræver en Legend-racer heller ikke, og derfor føler bilerne sig meget hjemme i de snævre kurver.


"Den mesterskabsførende Kevin Verner foran forfølgeren Tommy Laugesen. Kan de holde gæsten Kenneth Jensen bag sig
(Foto: Ib Trebbien)

I den forløbne del af sæsonen har billedet i de to divisioner (Old Boys og Legend) været nogenlunde parallelt: Begge steder har én favorit vist sit format og sat sig klart i spidsen. Men med én forfølger stadig indenfor rækkevidde. Og med et helt kobbel af flere håbefulde kørere derefter.

I Legenddivisonen er det Kevin Verner, der med 352 point har vist sig som manden, der skal slås. Og Tommy Laugesen med 314 point er manden, der er tættest på at kunne gøre det. Der er imidertid en joker i feltet: Kenneth Jensen, der ellers slår sine folder i superliga-klassen Danish Supertourisme Turbo, har meldt sig til i København også. Det gjorde han også i Aarhus, og her viste han med overbevisning, at han ikke har glemt at køre Legend-racer og vandt foran alle mesterskabskombattanterne. Kan han gøre det samme i Copenhagen Historic Grand Prix?

I Old Boys har den førende Henrik Vejen (360 point) Kim Schmidt Petersen ( 336 point) i hælene, og alt taler for at kampen om sejren i København kommer til at stå imellem de to. Det er faktisk Kim Schmidt Petersen, der klarede det bedst på sæsonens anden bybane i Aarhus, som er den bane der minder mest om banen i København: Han scorede de perfekte 100 point i Aarhus, og spørgsmålet er også her i Old Boys: Kan han gøre det igen?

Begge divisioner har dog det førnævnte forfølgerfelt af i hvert fald tre-fem kørere lige bag sig, og bybanen i København levner jo ikke megen plads til fejltagelser. Så vi kan endnu engang forvente det gode race, som OK Mobil 1 Legend car Cup har leveret hidtil. Og man skal jo ikke glemme, at sæsonen trods alt kun er godt halvvejs, så meget kan nå at ske endnu.

OK Mobil 1 Legend Car Cup

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - Legend Car
  •      ASETEK SIMSPORTS