Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

HM Racings duo ser frem til nyt gadeløb i DTC

DTC 
27/07/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSommerpausen er nu omme for racer-Danmark, og hos HM Racing er man i gang med de sidste forberedelser, inden man i weekenden tager hul på anden halvdel af 2016-sæsonen.
Det kommer til at ske ved Copenhagen Historic Grand Prix, som køres på en gadebane ved Bellahøj i det nordlige København.
 

”Siden sidste løb på Ring Djursland har det heldigvis kun været almindelig service, vi har skullet lave på bilerne,” fortæller Nicholai Eberhard. Han ligger på ottendepladsen i kampen om årets Mascot DTC-mesterskab, mens teamkammerat Martin V. Jensen er placeret to pladser længere fremme i tabellen.

”Vi skal have så mange point med hjem som muligt fra København, og så vil det være fedt, hvis vi kan få en lige så god weekend som vi havde på Ring Djursland,” siger Martin V. Jensen. ”Hvis vi har heldet med os, så skulle det bestemt også være muligt, for vi er blevet gode til at få optimeret bilen, og det går den rigtige vej.”


Martin V. Jensen havde stor succes i den foregående DTC-afdeling
(Foto: HM Racing)

Det er anden gang i denne sæson, at HM Racing og hele DTC-feltet er til start på en gadebane. Den første var gadebanen ved Classic Race Aarhus.

”Banen i København er lidt bredere end den i Århus, og der sker lidt mere på den. Der er flere sving og chikaner, og man kører både på asfalt og fliser, så den er udfordrende. Banen lå godt til mig sidste år, og jeg vil gøre mit til, at vi får et godt resultat,” siger Nicholai Eberhard.


Nicholai Eberhard var stærkt kørende sidste år på Bellahøj Park
(Foto: HM Racing)

”Men det er stadig en bybane omkranset af beton, så man skal overveje, hvor man vil overhale,” tilføjer Martin V. Jensen. ”Jeg synes, at der er flere overhalingsmuligheder end i Århus, fordi banen nogle steder er lidt bredere. Men det er jo starten, der tæller på sådan en bane, så det gælder om, at man får en god start.”

Sidste år var første gang, at DTC-kørerne startede ved Copenhagen Historic Grand Prix, og her gik det specielt godt for Martin V. Jensen, der i de to kvalifikationsheat blev noteret for en tredje- og en fjerdeplads. Nicholai Eberhard var også godt fremme.

”Jeg lavede desværre en mega-tyvstart, lå fire-fem stykker, men ramte desværre en konkurrent og fik en straf,” siger han. ”Banen lå godt til mig, og jeg satser på, at vi kan fortsætte den gode stil. Jeg satser på at kunne komme lidt opad i feltet."

HM Racing


Læs mere om:
  • Martin V Jensen
  • Nicholai Eberhard
  • HM Racing
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - DTC
  •