Formel 4

Stærk indsats af Nicklas Nielsen i ADAC Formel 4 på Red Bull Ring

Formel 4
27/07/16

Efter sidste løbs weekend i ADAC Formel 4 på Euro Speedway Lausitz, fik Nicklas Nielsen sin motivation tilbage gennem sine løb i Audi TT Cup. Ved løbene på Red Bull Ring i ADAC Formel 4 strålede Nicklas Nielsen igennem med en stærk præstation.

I det første løb om lørdagen startede den unge dansker fra en 8. startposition på grid og arbejdede sig hurtigt fremad. Efter 18 omgange, sluttede han løbet i 5. position og var hermed næstbedste kører i seriens junior-klassificering.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Weekenden løb nr. 2 på Spielberg blev afholdt lørdag morgen. Her leverede Nicklas sit weekendens personlige "mesterværk". Startende fra 11. position kæmpede Nicklas Nielsen sig fremad omgang efter omgang. Denne kampånd blev belønnet med en 3. plads på podiet og sejren i Junior klassifikationen.
"Jeg er meget glad for at være tilbage på podiet. Fra ellevte position til en tredje plads, det er fantastisk - også for mit østrigske hold Neuhauser Racing. Jeg er også sikker på at bilen kører rigtig godt ved tredje løb, og jeg vil have endnu en podieplacering!" sagde en strålende Nicklas Nielsen efter løbet.

Målet for weekendens 3. løb søndag eftermiddag var sat. Her begyndte den unge dansker fra 6. position og havde dermed alle chancer for at gentage sin podie-afslutning. Den unge dansker kæmpede hårdt gennem hele løbet. I sidste ende måtte han dog tage nederlaget i kampen om tredjepladsen til Joe Mawson og sluttede løbet på en 4. plads, som dog også gav en sejr i junior-klassifikationen.

Alt i alt var den unge dansker tilfreds med løbs-weekenden:
"Jeg er meget tilfreds med denne weekend, især med det tempo, vi havde. I 3. løb søndag var der muligheder for lidt mere, men et par fejl kostede mig et placeringer tidligt i løbet. Derefter havde jeg svært ved at komme tilbage til fronten. På den sidste omgang kæmpede jeg med Joey (Mawson) om tredjepladsen, men han trak det lange strå."

Nicklas Nielsen

Efter de vellykkede tre løb i Steiermark fører Nicklas Nielsen junior mesterskabet med 216 point.

Allerede om 14 dage går det løs igen for den unge dansker. Fra 5. til 7. august køres løb 16, 17 og 18 i Formel 4 som en del af ADAC GT Masters på Nürburgring.