Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BritCar

Jacob Mathiassen på podiet i det nordengelske

BritCar 
26/07/16 

Femte runde af den engelske Britcar Endurance-serie, skulle i weekenden køres på Croft Circuit i det nordlige England. På trods af adskillige vanskeligheder undervejs, sluttede danske Jacob Mathiassen på en tredjeplads.
 

22-årige Jacob Mathiassen fra Hobro kunne efter en hæsblæsende weekend atter indtage på podiet med sit engelske Team Century Motorsport.
Det var dog ikke uden besvær, at danskeren skulle forsvare sin mesterskabsføring i serien. Et møde med dækchikanen blev udslagsgørende for resultatet.

Efter en fejlfri kvalifikation fredag fik Mathiassen og hans medkører, Steve Fresle, sat imponerende tider på banen, hvilket resulterede i en startplacering i løbet som nummer to. Foran makkerparret fra Team Century Motorsport, havde Le Man-køreren John Cooker, i sin lynhurtige Aston Martin GT4-racer, sat en kvalifikationstid, som blot var tre hundrededele hurtigere end Mathiassen og co.

Det var derfor ingen overraskelse, at Jacob Mathiassen, med en nøje planlagt strategi, skulle lægge et massivt pres på John Cooker fra løbets start. Planen lykkedes til punkt og prikke de første 30 minutter, indtil en misforståelse med en langsomkørende GT3-bil efterlod den unge dansker i en snurretur med efterfølgende beskadiget front.

Med hurtige omgangstider mod førstepladsen
Hobrogenseren lod sig dog ikke kue af hændelsen, og genfandt lynhurtigt sin rytme efter et kort pitstop.
Netop et tidligt pitstop fra den førende Aston Martin GT4-racer, var også årsagen til, at Jacob Mathiassen kunne aflevere bilen til sin medkører på førstepladsen med et forspring på knap én omgang til andenpladsen.

Med Steve Fresle bag rattet i teamets Ginetta-racer, blev førstepladsens forspring hurtigt øget til to omgange.
Desværre kostede en kørefejl et knækket hjulophæng og en smadret front, da Fresle mødte dækchikanen i høj fart.

Efter teamets hurtige genopbygning af bilen, var det med et lettelsen suk, at Team Century Motorsport kunne overvære Jacob Mathiassen fejlfrit sikre en tredjeplads, og dermed indkassere vitale point i mesterskabskampen.

Tredjepladsen betyder, at Jacob Mathiassen og medkører Steve Fresle måtte overlade deres førsteplads i den samlede serie, men kan dog bryste sig ved, at de stadig fører deres klasse.
Med tre resterende løbsweekender i det britiske er mesterskabet langt fra afgjort, og spændingen er derfor stadig intakt, når næste afdeling skal køres d. 13. august på den legendariske Silverstone bane.

Stiler efter danmarksmesterskabet
Jacob Mathiassens næste racerløb på dansk grund skal køres d. 26.-28. august på Jyllandsringen ved Silkeborg, hvor fjerde runde af den danske Citroën DS3-cup skal afvikles.
I den hjemliga liga stræber Mathiassen ligeledes efter succes, når han ønsker at forbedre sidste års andenplads. Grundet tidligere kalendermæssig sammenfald med den engelske liga, måtte Jacob Mathiassen udeblive fra anden runde af DS3-cuppen, og gik derfor glip af en håndfuld point.

Det er derfor med en klar plan om pointhøst, at den 23-årige hobrogenser indtager Jyllandsringen om få uger. Med tre sejre ud af fire mulige, og ligeså mange polepositions, i de forgående afdelinger, må Jacob også anses som værende en favoritkandidat til at løbe med den helt store hæder.
Opskriften til førstepladsen er midlertidig ikke til at tage fejl af, hvis man spørger den unge racerkører selv.

’Jeg stiller store forventninger og krav til mig selv. Jeg forsøger at være i en konstant forbedrende form, og jeg ved, at det kræver dedikeret, hårdt og målrettet arbejde. Der skal arbejdes benhårdt, hvis man vil stå øverst på skamlen, og dét vil jeg,’ siger en smilende Jacob.

Jacob Mathiassen har ved samme lejlighed indbudt 200 gæster til et særligt sponsorarrangement, hvor hans sponsorer kan komme helt tæt på den dedikerede nordjyde i hans rette element.

Lasse Bjerrum Pedersen


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  •