Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Audi-­‐stjerner møder danske Le Mans helte i Royal/Pro-Am

CHGP 
26/07/16 

CHGPTom Kristensen er både ambassadør for Audi og Copenhagen Historic Grand Prix. Til weekendens CHGP har den ni-­‐dobbelte Le Mans vinder inviteret de to Audi-­‐ kollegaer Lucas di Grassi og André Lotterer med i Royal Pro/Am-­‐løbene.
 


(Foto: CHGP / Peter Andersen)

Foruden de mange historiske løbsklasser, Legend Cars og den moderne racerklasse MASCOT DTC, er et af højdepunkterne til CHGP det traditionsrige Royal Pro/Am race, der med rette tiltrækker sig publikums opmærksomhed, når nogle af verdens bedste professionelle racerstjerner matches med hver deres dygtige amatør-­‐racerkører.

Royal Pro/Am køres både lørdag og søndag i CHGP-­‐weekenden, den 30-­‐31. juli. Startrækkefølgen bestemmes efter en traditionel tidtagning over 25 minutter, og såvel lørdagens prefinale som søndagens afgørende finale er et todelt sprintløb. Det er altid amatørerne, der starter løbene, og den rækkefølge som de slutter, bliver efterfølgende den rækkefølge, som de professionelle racerkørere starter i. Slutresultatet af lørdagens heat giver startrækkefølgen til søndagens afgørende finale.

CHGP-­‐ambassadør Tom Kristensen har inviteret tre tidligere Audi-­‐kollegaer til København. Desværre er den karismatiske Dindo Capello forhindret i at deltage, men Tom K. får kvalificeret selskab af to andre prominente Audi-­‐piloter i form af Lucas di Grassi fra Brasilien samt André Lotterer fra Tyskland.

Lucas di Grassi er ikke helt ukendt med motorløb i København. Audi-­‐køreren var også gæst i Royal Pro/Am i 2013, hvor den 31-­‐årige racerkører delte en Lotus Cortina med Oscar Siesbye. Lucas di Grassi har siden 2012 kørt for Audi Sport Team Joest og hans bedste placering er en andenplads på Le Mans. Lucas di Grassi blev samtidig den første racerkører i historien, der vandt et løb i en elektrisk formel-­‐racer i Formula E’s debutløb i 2014 i Beijing. di Grassi har også kørt Formula E i indeværende sæson, hvor han sluttede på andenpladsen i mesterskabet.

I modsætning til Lucas di Grassi har André Lotterer ikke tidligere kørt racerløb til CHGP. Den 34-­‐årige tysker er bedst kendt for sin succes i langdistanceløb som en del af Audi’s officielle fabrikshold. André Lotterer har vundet tre gange på Le Mans samt VM-­‐titlen i 2012. Han har også kørt i den japanske Super Formula serie i mere end 10 år med en mesterskabstitel i 2011. Den talentfulde sportsvognskører har også snuset til Formel 1 som testkører for Jaguar tilbage i 2002. I 2014 erstattede Lotterer Kamui Kobayashi hos Caterham i det belgiske grand prix løb på Spa.

Fra Porsche Motorsport kommer den danske fabrikskører Michael Christensen og fra Aston Martin Racing vil både Marco Sørensen og Nicki Thiim også gæste det klassiske motorsportsarrangement i København, der traditionelt er en stor familiebegivenhed med mange børneaktiviteter og et stort udstillingsområde på Dyreskuepladsen omkring den anlagte bybane.

De tre Audi-­‐piloter og danske sportsvogns-­‐racerkørere får prominent selskab på Bellahøj Park af Jan Magnussen. Foruden deltagelse i DTC-­‐serien vil Jan Magnussen også køre i velgørenheds-­‐arrangement Race for Riget, hvor Jan Magnussen er ambassadør og selv sidder bag rattet af en Corvette Z06, mens Tom Kristensen er i cockpittet på en Audi R8 V10-­‐sportsvogn med over 600 hestekræfter.

For mere nyt om Copenhagen Historic Grand Prix besøg: www.chgp.dk.

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 31/07/16 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS