Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

Kontraster mødes på Munkebjerg

Hill Climb 
26/07/16 

Når Munkebjerg Hillclimb køres søndag den 7. august på Danmarks eneste ægte bjergvej lige øst for Vejle, bliver det kontrasternes løb:
Den nykårede vinder af Danmarks Rallytalent 2016, 19-årige Adam Hjortflod fra Vig, kommer i dyst mod en af sportens gentlemen, 72-årige Ernest Kristensen fra Vejle. Og bilerne, de kører i, kan dårligt være mere forskellige.
 

Adam Hjortflod stiller op i en spritny Opel Corsa OPC årgang 2016 med 200 hestekræfter, mens Ernest Kristensen ruller frem til startstregen i sin ædle SS 100 fra 1935 med blot 100 heste under den lange motorhjelm.


Ernest Kristensen starter sin SS 100 i et sus fra Ibæk Strandvej ved Vejle Fjord i 2014-udgaven af Munkebjerg Hillclimb for at race op ad bjerget til målet ved Munkebjerg Hotel
(Foto: Michael Eisenberg)

”Jeg glæder mig til at være med, og jeg vil gerne køre så mange forskellige typer løb som muligt, så jeg kan være forberedt, når det går løs i et rigtigt rally,” siger Adam Hjortflod, mens Ernest Kristensen mener:

”Jeg kører for samværets skyld og for at vise bilens kulturhistorie. SS er en spændende bil, der allerede i 1936 fik navnet Jaguar.”

Når en ny Opel kan stille op i et løb, hvor kun biler fra før 1991 kan være med, skyldes det, at den deltager uden for konkurrencen, så det nykårede rallytalent kan køre tilstrækkeligt mange løb til, at han kan kvalificere sig til at deltage i danmarksmesterskabet i rally.


”At blive kåret til Danmarks Rallytalent 2016 er det største jeg har opnået til nu,” siger den kun 19-årige Adam Hjortflod fra Vig. Han glæder sig til at deltage i Munkebjerg Hillclimb
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Adam Hjortflod blev kåret som vinder af en event, hvor 7.200 unge søgte om at være med.

”Det var en fuldstændig sindssyg oplevelse, jeg var søvnløs en uge efter,” fortæller den lykkelige vinder. Når han får sin rally-debut til september bliver det med en af landets allerbedste codrivere, Ole Frederiksen, til at guide ham gennem hastighedsprøverne. Han har endnu ikke så meget som set den Opel Corsa, han skal deltage med i Munkebjerg Hillclimb.


Adam Hjortflod stiller op i Munkebjerg Hillclimb i en Opel Corsa OPC fuldstændig magen til denne
(Foto: Michael Eisenberg)

Ernest Kristensen kender til gengæld sin SS 100 til bunds, for han har deltaget i samtlige udgaver af Munkebjerg Hillclimb med den. Og nu runder han snart de 73.

”Jeg er ikke ældre end jeg føler mig, og jeg føler mig stadig væk ung,” smiler Ernest Kristensen, der glæder sig til endnu et møde med landets eneste ægte bjergvej i løbet, der kaldes Danmarks smukkeste.


Ernest Kristensen fra Vejle glæder sig til endnu et møde med landets eneste ægte bjergvej i Munkebjerg Hillclimb
(Foto: Michael Eisenberg)

Der er gratis adgang for publikum til Munkebjerg Hillclimb.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Munkebjerg
  • 07/08/16 - Munkebjerg - Hill Climb
  •