Formel 4

Nicklas Nielsen to sejre og en andenplads i rookie Mesterskabet på Red Bull Ring

Formel 4
25/07/16

Løbs weekenden på Red Bull Ring blev den hidtil bedste fra den unge DAS/Team Danmark kører, der opnåede ikke mindre end tre top placeringer i weekendens løb.
Efter en dårlig tidstagning hvor Nicklas N pga rødt flag mistede sin hurtigste omgang, sluttede han på 5 pladsen i sin gruppe, og måtte derfor nøjes med startposition 9 til lørdagens løb, samt P11 til søndagens første løb!

Efter flot moden kørsel kørte han sig op på en 5 plads kun 4,7 sek. Fra vinderen, og endnu mere imponerende kun 2/10 sek bag den mesterskabsførende Mawson. – med løbets hurtigste omgang beviste Niklas N at speeden er der.

Endnu vigtigere var at han samtidig blev to’er i Rookie mesterskabet.

(Foto: Racing for Nicklas N)

Efter lørdagens løb udtalte Nicklas:
”Det ser rigtig godt ud for i morgen. Vi ser frem til løbet , og vil tage de chancer der byder sig. Speeden er god – så alt er muligt”

Til de to løb viste Nicklas sin speed.

Løb 1 kørte han fra P11 op og sluttede som 3’er og kæmpede indædt om anden pladsen de sidste omgange med Ortmann – over målstregen var der 3/10 imellem dem, da Nicklas N – valgte at kører en sikker 3 plads hjem, og ikke risikere at miste en sikker sejr i Rookie mesterskabet. Løbet blev vundet af mesterskabsførende Mawson.

Søndagens 3 løb blev startet fra P6 – og blev en rigtig herre race – hvor der blev kæmpet hårdt om placeringerne. Efter en lidt dårlig start hang Nicklas fast bage en bredt kørende konkurrent og brugt næsten halvdelen af løbet på at komme forbi – herefter kørt han i løbet af få omgange op og kæmpede med i en gruppe på fire om førstepladsen.

Desværre blev det kun til en fjerde plads og vinder af Rockie klassen, kun 1,53 sek bag vinderen Laakson fra Finland, Schumacher Tyskland der blev to’er og Mawson Australien sluttede på tredje pladsen. Igen en sejr i Rookie mesterskabet – og igen løbets hurtigste omgang.

Efter løbet udtalte Nicklas:
”Jeg er yderst tilfreds med weekendens resultater. Vi har bevist at Team Neuhauser er konkurrence dygtig selvom vi er et lille team. Race to var utroligt! Fra P11 til P3 – beviser at jeg kan køre i trafik og overhale på de rigtige tidpunkter. Hurtigst omgang i 2 af løbene viser at speeden er der – og jeg ser frem til to dages test på Nürburgring onsdag/torsdag før næste løb om 2 uger på samme bane.”

Hannes Neuhauser Teamchef:
”Det var med placeringerne 5, 3 og 4 en særdeles god weekend for Nicklas og teamet. Vi var i alle trænings sessioner og løb i stand til at kører de hurtigste omgangstider. Hvad vi også beviste med hurtigste tid i to af løbene. Udover dette kunne Nicklas generober føringen i Rookie mesterskabet med to sejre og en andenplads. Jeg er meget tilfreds, og et kn rolig fortsætte på denne måde ved de kommende løb.

Kris Nissen – Manager/Rådgiver
”Nicklas er på det rigtige ”spor”. Set i bagspejlet har Nicklas haft to gode weekender med Sejr og en andenplads i Audi TT CUP på Zandvoort, og tre meget fine løb i Formel 4 på Red Bull Ring, Jeg er meget tilfreds med programmet og udviklingen.”