Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Skiftedag på førstepladsen

Formel 1 
24/07/16 

Hamilton vandt i Ungarn
Dagens løb i Ungarn blev afgjort i de første to sving. Rosberg kom ikke godt afsted, Hamilton tog føringen. Ricciardo forsøgte at splitte de to Mercedes racere, men det lykkedes ikke - og dermed blev top tre afgjort. Resten af løbet var der ligesom bare.
 

Med danske øjne kunne man i første del af løbet følge hvordan Kevin Magnussen kom længere og længere frem i feltet, ved at køre langt på sit første sæt gummi. Men efter pitstoppet faldt han tilbage til en statistrolle - det var ellers hyggeligt at se ham ligge i pointene nogle omgange - mere af det. Teamkammeraten Palmer lå også i pointene - endda mod slutningen, men han smed det selv væk, med en kørerfejl, efter at teamet havde hjulpet ham til at overhale under pitstop.

Top tre blev som sagt afgjort i de to første sving. Flere gange undervejs forsøgte Rosberg at nærme sig Hamilton, men Hamilton formåede altid at åbne et nyt hul - og dermed var der ikke meget sjovt ved de to i dag. Så var der mere underholdning med Ricciardo der mod slutningen havde Vettels Ferrari tæt på - men Red Bull er en bedre bil, så den duel blev heller ikke så tæt at den blev sjov.

Det gjorde duellen med deres holdkammerater. Eller, sjov var den egentlig ikke, men tæt, det blev den - i al fald i et enkelt øjeblik. Raikkonen havde hentet den der Red Bull racer, efter at have kørt et glimrende løb. Og nu ville han gerne forbi - og han havde friskere dæk og han var hurtigere. Men da han lagde an til angreb skiftede Verstappen retning på banen to gange - og ramte Raikkonens frontvinge. Af uransagelige årsager blev han ikke straffet, selvom situationen mindede om den Magnussen blev straffet for, for et par løb siden.

Begge var dog i stand til at fortsatte - og endte dermed på 5. og 6. pladsen. Således blev de første seks pladser fordelt mellem de tre bedste biler. Et ganske retvisende billede af styrkeforholdet i toppen af Formel 1 i øjeblikket.

På 7. pladsen kom Fernando Alonso, der generelt havde en af de bedre weekender, siden han vendte tilbage til McLaren. Carlos Sainz havde også en god weekend og sluttede på en udmærket 8. plads foran Bottas, der ikke havde været verdens bedste weekend. Williams virker til ganske sikkert at glide bagud på gridden i øjeblikket.

Det sidste point gik til Nico Hülkenberg - og således kom alle teams, der regelmæssigt er i top 10 i pointene i dag. Den eneste der udgik var Jenson Button, der tidligt fik et problem med bremsepedallen, og senere fik en straf for at kommunikere med teamet, inden han til sidst altså måtte udgå.

Underholdningen var det lidt så som så med. Men jeg håber feltet nød besøget i Budapest. I næste uge skal vi til Hockenheim, der aldrig er blevet helt sig selv efter at Thielke en gang kom forbi og lavede banen om...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 24/07/16 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •      D4 Enterprise Solutions