Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen gør comeback på Lime Rock Park

SportsCar
Championship 

22/07/16 

Ny weekend, ny udfordring for Jan Magnussen, som skal forsøge at hente point til mesterskabet, når 7. afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship afvikles på Lime Rock Park i Connecticut lørdag aften dansk tid, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia for første gang i tre år skal prøve lykken.
 

– Vi håber på at kunne bevare det gode momentum fra Canada, hvor vi sluttede på en 3. plads, og måske tage et step videre på podiet, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Med sine blot 2,4 kilometer er der tale om en relativt kort racerbane, hvilket har stor betydning for trafikken og dermed også kørernes koncentration under løbet. Lime Rock Park har samtidig tradition for at byde på hede sommertemperaturer.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Et hektisk løb
– Faktisk minder banen mig om de DTC-løb, jeg kører i Danmark. Det er close race hele tiden, og du skal være ekstremt fokuseret på hver eneste omgang på grund af trafikken, forklarer Jan Magnussen.

– Du bliver straffet hårdt for den mindste fejltagelse, så hvis du skal vinde, skal du køre et perfekt løb. Det er nogle år siden, vi sidst har kørt her, og jeg glæder mig til at komme tilbage igen.

Fire gange har Corvette Racing vundet en klassesejr på Lime Rock Park, og én gang har Jan Magnussen stået øverst på podiet – det var i 2008, mens danskeren sammen med Antonio Garcia blev toer i både 2012- og 2013-sæsonen.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

32 biler til start
I alt stiller 32 biler fordelt på tre klasser til start på Lime Rock Park, hvor også danske Christina Nielsen skal prøve lykken. De to danskere er dog ikke direkte konkurrenter, da Jan Magnussen skal kæmpe i GTLM-klassen, mens Nielsen stiller op med sin Ferrari GTD-klassen.

Det to timer og 40 minutter lange løb skydes i gang lørdag aften dansk tid og kan bl.a. følges live på websitet www.imsa.com, hvor det også er muligt at følge med på udvalgte bilers onboard-kamera.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Tidsplan for Northeast Grand Prix – Lime Rock Park

Fredag 22. juli
11.10 (17.10 dansk tid) — Træning #1
14.05 (20.05 dansk tid) — Træning #2
16.55 (22.55 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 23. juli
09.05 (15.05 dansk tid) — Warmup
15.05 (21.05 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)

Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Lime Rock
  • 23/07/16 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •