Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen skal forsvare mesterskabsføring i USA

SportsCar
Championship 

22/07/16 

Christina Nielsen skal i weekenden forsvare sin mesterskabsføring i den amerikanske IMSA serie, der afvikler syvende afdeling, der afvikles på Lime Rock. For Christina bliver det fjerde weekend i træk med løb, i to forskellige serier og tre forskellige lande. Modsat sidste weekend, hvor hun stillede til start i den Europæiske Le Mans Serie i danske Formula Racings Ferrari 458 Italia, så kører hun i denne weekend for amerikanske Scuderia Corsa i deres Ferrari 488 GT3.
 

15 biler stiller til start i GTD klassen, hvor det er tæt med fire forskellige bilmærker repræsenteret i top fem i mesterskabet. Christina Nielsen og hendes italienske holdkammerat Alessandro Balzan fører i deres Ferrari #63 GTD mesterskabet med 191 point, på andenpladsen er Farnbacher/Riberas i Porsche #23 med 169 point, på tredjepladsen Lally/Potter i Audi R8 #44 med 163 point, på fjerdepladsen Bleekemolen/Keating i Dodge Viper #33 med 155 point og på femtepladsen to tidligere holdkammerater til Jan Magnussen, Lidell/Davis i Audi R8 #6 med 152 point.


(Foto: Jan Kaiser)

Løbet på Lime Rock byder på masser af spænding, med tre klasser på banen samtidig, på en bane der er teknisk meget udfordrende og som byder på meget få overhalingsmuligheder.

"Det bliver virkelig en udfordring at køre på Lime Rock. Trafikken kommer virkelig til at spille en stor rolle for løbet" fortæller Christina Nielsen. "Der er næsten ingen langside på banen, så det er virkelig svært at overhale. Samtidig skal man være smart, når man skal overhales af de hurtigere klasser, så det kan godt få betydning for udfaldet. Banen er teknisk meget udfordrende, den er meget kort og både fysisk og psykisk krævende. Men jeg glæder mig til at køre vores Ferrari 488 på banen".


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen stiller også til start på Lime Rock. Han kører i Corvette C7.R for Corvette Racing i GTLM klassen.

Det 2 timer 40 minutter lange løb afvikles lørdag aften dansk tid kl. 21.05. Løbet kan følges live på imsa.tv.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lime Rock
  • 23/07/16 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •