Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Aske Nygaard Bramming på podiet i Svensk Mesterskab

Go Kart 
20/07/16 

Det svenske mesterskab i karting er netop afholdt 7.-10. juli i Kristianstad. Flere danskere deltog og Aske Nygaard Bramming fik det bedste danske resultat med en flot 3. plads i KF Junior-klassen.
 

Det var et mesterskab, hvor det kunne gå alle veje for de fem bedst placerede i KF Junior. Der var meget tæt kamp i toppen og kørerne skiftedes til at tage de tre topplaceringer i TTA, Kval 1, Kval 2, Præfinale og Finale.

Aske Nygaard Bramming kørte flot og sikkert gennem hele mesterskabet. En 3. plads i tidtagningen, betød at han skulle starte 3'er i begge kvalifikationsheat. I Kvalheat 1 blev han nummer 5, og i kvalheat 2 vandt Aske efter fin kørsel over Alfred Nilsson og Hampus Ericsson. I præfinalen startede Aske igen 3'er og kom rigtigt godt fra start. Allerede på anden omgang overhalede han den førende kører Isac Blomqvist og lagde sig i spidsen for løbet. Det blev en lang jagt fra Isac Blomqvist, som i kraftigt regnvejr forsøgte den ene linje efter den anden, for at komme op til Aske. Da de kørte ud på sidste omgang, var det stadig med Aske Nygaard Bramming forrest. I en af de sidste venstre-højre kombinationer på banen, tog Isac Blomqvist chancen og dykkede inden om Aske. Det betød, at Aske skulle starte P2 i finalen efter Blomqvist.


Podiet ved Svensk Mesterskab i KF Junior 2016. 1. Alfred Nilsson, 2. Hampus Ericsson, 3. Aske Nygaard Bramming
(Foto: A-Karting)

Finalen blev kørt i tørvejr og da feltet pressede sig sammen i det første højresving for enden af langsiden, kunne Aske ikke komme ind bag Blomqvist, men måtte lade sig falde helt ned på 5. pladsen for at komme sikkert med rundt i svinget. Herefter gik finalejagten igang over 21 omgange. Knap 19 minutter med fuld koncentration, hvor forskellene mellem de fem første lå inden for 2/10 på deres hurtigste omgange. Alfred Nilsson, Hampus Ericsson og Aske Nygaard Bramming overhalede alle Isac Blomqvist og Daniel Andersson og sluttede dermed som nummer 1, 2 og 3 i det svenske mesterskab i KF Junior på Åsum Ring i Kristianstad.

I KF Junior fik også Oliver Skjellerup pokal for en 6. plads, mens Lasse Karlshøj fik pokal for en 6. plads i OK. I Junior 60 fik William Wulf en pokal for 5. pladsen.

A-karting


Læs mere om:
  • Aske Nygaard Bramming
  •