Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing sluttede syver på Red Bull Ring

ELMS 
18/07/16 

Trods en ihærdig indsats lykkedes det ikke for de danske Ferrari-kørere at gentage sidste års ELMS-sejr på Red Bull Ring. Mac, Nielsen og Laursen sluttede på en 7. plads i søndagens løb.
 

I 2015 tog de sejren på sidste omgang, men i år var heldet ikke med Formula Racing. Det danske Ferrari-team sluttede på en 7. plads i søndagens afdeling af European Le Mans Series på Red Bull Ring i Østrig.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

– Det var ikke vores weekend, det her. En syvendeplads er naturligvis slet ikke tilfredsstillende. Vi havde en udfordrende kvalifikation, men takket være en stærk indsats fra teamet og kørernes side, fik ændret på bilens setup og fandt farten. Vi hentede lidt i løbet og tager point med hjem, så det er positivt, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Vi har 30 point op til den førende i mesterskabet, og der er tre løb tilbage på kalenderen, så intet er afgjort. Men der skal kæmpes for det. Vi håber, heldet vender for os i næste afdeling på Paul Ricard.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Udfordrende kvalifikation
Danskerens udfordringer startede i lørdagens kvalifikation, hvor den rød-hvide Ferrari 458 Italia #60 sluttede sidst i den otte biler store GTE-klasse og dermed udløste en startposition i bageste række.

Det var Johnny Laursen, som tog første stint i søndagens 4-timersløb, og efter en stærk indsats havde Formula Racing-køreren hentet to positioner og kunne således aflevere bilen på en 6. plads, da Christina Nielsen overtog rattet.

Christina Nielsen blev sat bagud, da hun kort efter pitstoppet uheldigvis kolliderede med en prototype. Til alt held tog den danske Ferrari ikke skade af sammenstøddet, og den 24-årige racerkører formåede at holde bilen kørende og igen finde farten.

Efter to stints kunne Christina Nielsen aflevere bilen til Mikkel Mac, som lukkede et hul på 20 sekunder og overhalede Ferrari-fabrikskøreren Matt Griffin. Mikkel gjorde en stærk indsats, men de hurtige omgangstider var ikke nok til at indhendte den næste konkurrent i GTE-klassen, og den danske Ferrari sluttede på en 7. plads.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Christina Nielsen: Vi gjorde en brav indsats
– Jeg synes, hele teamet gjorde en brav indsats, som vores resultat desværre ikke reflekterer. Enormt uheldigt med sammenstøddet i mit stint – der virker ikke til at være megen respekt mellem GT- og prototypekørere, hvilket ødelægger et ellers rigtig godt mesterskab, lyder det fra Christina Nielsen.

– Jeg kan desværre ikke være med i næste afdeling, da løbet konflikter med min kalender i USA, men jeg håber, drengene kan få den succes, som vi har brug for.

Mikkel Mac: Kæmpede som et team
– Vi kæmpede sammen som et team i dag, og selvom alle kæmpede hårdt for opgaven, er det nogle gange bare ikke nok, lyder det fra Mikkel Mac.

– Jeg havde et godt stint, hvor det lykkedes mig at vinde en position. Det giver os nogle point på kontoen, hvilket vi har brug for. Nu flytter vi fokus til næste afdeling i Frankrig, og vi plejer at at være stærke på Paul Ricard, så det ser jeg bestemt frem til.


(Foto: DTM Media / Formula Racing)

Skuffende Formel 3-weekend for Mikkel Jensen
Mens Le Mans-holdet kæmpede i Østrig, var Formula Racings formeltalent, Mikkel Jensen, i fuld aktion på hollandske Zandvoort. En bane, som den 21-årige racerkører havde udfordringer med i 2015, og som heller ikke i år udløste de håbede resultater.

– Vi havde virkelig udfordringer med bilen under kvalifikationen, hvor det ikke lykkedes mig at slutte indenfor top-10, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Problemerne fortsatte i første og andet løb, mens vi fandt noget af farten i weekendens tredje og sidste løb. Men Zandvoort er svær at overhale på, og jeg kunne slet ikke at gøre mig gældende. Jeg sluttede weekenden uden point, så dén skal bare i glemmebogen.


Mikkel Jensen
(Foto: DTM Media / Formula Racing)

Næste opgave for Mikkel Jensen er 7. afdeling af FIA F3 European Championship på belgiske Spa-Francorchamps om 14 dage, mens Mac og Laursen stiller op til 4. afdeling af European Le Mans Series på Paul Ricard i Sydfrankrig den 26.-28. august.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Jensen
  • Mikkel Mac
  • Red Bull Ring
  • 17/07/16 - Red Bull Ring - ELMS
  •