Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes accepterer straf til Rosberg

Formel 1 
11/07/16 

Mercedes Formel teamet har besluttet sig for at trække den appel tilbage, som de indgav overfor tidsstraffen på 10 sekunder der blev tildelt Nico Rosberg efter løbet på Silverstone. Straffen blev givet for en radio-besked til Rosberg, om at undgå det syvende gear.
 

Ifølge de regler der blev indført ved 2016 sæsonens start, er det ikke tilladt at hjælpe kørerne med at køre bilen, fx ved at komme med råd til gearskifte. Føreren skal ifølge artikel 27.1 køre bilen alene og uden hjælp.

Mercedes havde oprindeligt appelleret straffen, da de mente at formålet med deres radiomelding var at undgå at gearkassen blev ødelagt. Men meldingen gik også på at undgå det syvende gear, hvilket ikke er tilladt, og det er denne del som løbets stewards uddelte straffen for.

Den fortolkning, og dermed straffen, accepterer Mercedes, og vil i stedet fortsætte den igangværende diskussion i F1 sporten, om over-regulering af sporten.


Læs mere om:
  • Silverstone
  • 10/07/16 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •