Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen i kamp på legendarisk racerbane i Canada

SportsCar
Championship 

08/07/16 

For femte weekend i træk skal Jan Magnussen i kamp på en racerbane – denne gang på Canadian Tire Motorsport Park, hvor den gule Corvette skal i aktion søndag eftermiddag dansk tid.
 

Efter 6-timersløbet på Watkins Glen sidste weekend trækker Jan Magnussen nu atter i køredragten og starter V8-motoren i sin Corvette C7.R. Denne gang på Canadian Tire Motorsport Park, også kaldet Mosport, hvor danskeren seks gange tidligere har vundet en klassesejr.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

– Det er svært at finde racerkørere, som ikke er fuldstændig vild med Mosport. Ligesom Watkins Glen, VIR og Laguna Seca er det endnu en oldschool amerikansk racerbane med hurtige sving, markante højdeforskelle og steder, hvor det virkelig kan gå galt, lyder det fra Jan Magnussen.

Den canadiske racerbane midt mellem Detroit og Montreal er knap fire kilometer lang og har layoutmæssigt ikke undergået de store ændringer, siden den blev opført i de tidlige tressere. Banen anses for at være en af sæsonens mest udfordrende, og den har været vært for blandt andet Can-Am-serien, IndyCar og Formel 1.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Har vundet seks sejre i Canada
– Jeg har været heldig at have haft stor succes på Mosport. Seks sejre er det blevet til, hvoraf de fem er vundet sammen med Corvette Racing. At have så mange triumfer på en så legendarisk racerbane er naturligvis specielt, lyder det fra Jan Magnussen.

– Men ingen tvivl om, at weekenden bliver hård for os. Vi kommer direkte fra Watkins Glen, hvor vi tydeligvis havde minus i overskud. Dét løb handlede bare om at hænge på. Vi håber på, at styrkeforholdet ændrer sig i den kommende weekend.


(Foto: Richard Dole / Richard Prince)

Forudser hård weekend
– Jeg er slet ikke i tvivl om, at teamet har arbejdet hårdt på at give os en hurtig bil, og i de næste dages træning vil vi arbejde fokuseret på at kunne give vores konkurrenter kamp til stregen. Vi er bagud i mesterskabet, så den skal have en skalle nu.

Jan Magnussen stiller op til det to timer og 40 minutter lange løb sammen med sin faste teamkammerat, Antonio Garcia. Corvette-duoen startede 2016-sæsonen succesfuldt med en 2. plads i 24-timersløbet på Daytona og holder efter et par udfordrende løb nu en 6. plads i GTLM-mesterskabet.

Får dansk selskab: Christina Nielsen
Jan Magnussen får selskab af en anden dansker i Canada, nemlig den 24-årige Christina Nielsen, som stiller op i GTD-klassen for Scuderia Corsa i en Ferrari 488 GTB. Nielsen kommer direkte fra en flot sejr på Watkins Glen i sidste weekend.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mosport Park
  • 10/07/16 - Mosport Park - SportsCar Championship
  •