Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Intens midtvejs-fight i DM for Folke Race

Folkerace 
01/07/16 

DM-serien i Folke Race besøgte Motorsport Nordjylland på Nysum Banen, og i alle fem DM-klasser gik deltagerne pænt til makronerne. Der blev fightet tæt om DM-matchpointene, og der skete derfor flere omrokeringer i pointstillingerne.
 

- Hen over sommeren er der nu halvanden måneds pause i DM-serien, oplyser løbsleder Hans-Erik Sørensen. – Kørerne brugte derfor materiellet lidt mere end vanligt, fordi de skimtede nogle ekstra weekender i horisonten til evt. reparationer og genetablering af bilerne.

I U-16 klassen kørte Kasper Lindbøg Hansen fra MNJ flot i kvalifikationen, og sluttede som nr. 6 i A-finalen.


Kasper Lindbøg Hansen kørte sig flot frem til A-finalen i U-16

- I U-18 kam jeg med to DM-sejre i bagagerummet, oplyser MNJ’eren: Alex Kudahl Christensen. – Jeg scorede dog ikke helt det rette momentum på hjemmebane, hvor jeg udgik fra en tredjeplads i A-finalen. Jeg kom lidt for tæt på dækvolden og sluttede derfor konkurrencedagen med at kikke Nysum Banen på hovedet!


Alex Kudahl Christensen sluttede konkurrencedagen med en kolbøtte, men bibeholdte føringen i U-18 klassen

De nærmeste konkurrenter i DM-stillingen havde også lidt problemer, hvorfor nordjyden alligevel udbyggede sin DM-føring. Samtidig avancerede klubkammeraterne: Kristian Schack og Markus Lau til 4. og 5. sammenlagt.


Kristian Schack avancerede i DM-stillingen efter en fin toer på Nysum Banen


RIGTIGE MÆND nød motorsports-oplevelserne på Nysum Banen. Palle, Coach Jacob, Hammer, Søren Smed og dagens flotte vinder: Jonas

- Som en ekstra kolorit på DM-løbet kikkede RIGTIGE MÆND fra TV-udsendelserne på DR1 forbi, fortsætter Hans-Erik Sørensen. – Desværre måtte Lindy melde afbud, men ellers viste: Søren Smed, Hammer, Jonas og Palle gode takter i at køre Folke Race. Firkløveret fik samtidig skovlen under deres fysiske træner (Jacob Søndergaard), som eller viste gode takter i finalen med hurtigt race. Han overskred dog de fysiske love, og sluttede motorløbet i sikkerhedsbarrieren. Dagens vinder blev landmanden Jonas.


Søren Smed fra RIGTIGE MÆND kørte stærkt i sin lånte BLÅ NEGL

I Ladies Cup forsvarede Kristine Cilleborg Madsen intenst sin føring i DM-stillingen. Nordjyden blev dog slået på hjemmebane af ærkerivalen: Katrine Kvist Rasmussen, og ligger nu på en toer sammenlagt.


Kristine Cilleborg Madsen fighter intenst i DM for Ladies Cup

- I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) pønsede jeg på et topresultat på hjemmebane, forklarer den regerende og dobbelte danske mester: Thomas Pedersen fra MNJ. – Jeg nåede direkte i A-finalen, og var tæt på at score etteren. Slutresultatet blev dog en toer lige foran MNJ’eren: Dennis Hedegaard. Vi avancerede samtidig til nr. 6 og 7 i DM for Klasse 1.


Den regerende mester i Klasse 1: Thomas Pedersen var tæt på en hjemmebanesejr


Dennis Hedegaard scorede en fornem treer i A-finalen for Klasse 1

I Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) havde den regerende danske mester: Anders Salamonsen fået genrenoveret sin vinderbil fra 2015, og var urørlig på etteren i A-finalen. Klubvennen: Torben Dejligbjerg lå længe til en tredjeplads, men trak det korteste strå i joker-sammenfletningen lige inden målstregen: - I fightens hede faldt jeg tilbage på femmeren, men gik alligevel i front for DM-tabellen. Her ligger Peter Smed nu på toeren, selv om han udgik tidligt i A-finalen.


Anders Salomonsen fik et flot ”come back” på hjemmebane


Dejligbjerg ligger på en foreløbig etter for DM i Klasse 2


Peter Smed udgik af A-finalen, men avancerede alligevel til nr. 2 i DM-tabellen for Klasse 2

Brian Pedersen sluttede som treer, og banker nu på til TOP TRE i DM-stillingen. Steen Kudahl Christensen ligger lige i slipstrømmen på syvendepladsen.


Brian Pedersen hjemkørte en flot treer i Klasse 2

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 26/06/16 - Nysum - Folkerace
  •