Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally Team Mejer fører nu DM for historiske biler i både rally og mini rally

DM Rally 
28/06/16 

I lørdags, den 25. juni deltog Rally Team Mejer med Heino Mejer, Horsens og Bo Mølgaard, Barrit i Peugeot Rally Vestsjælland med start i Mørkøv nær Holbæk.
 

Peugeot Rally Vestsjælland var 3. afdeling af både DASU mesterskabet i Historisk Rally, og DM for historiske biler i Mini Rally. Inden løbet førte Heino Mejer og Bo Mølgaard DASU mesterskabet, og lå på en anden plads i DM i Mini Rally. Heino Mejer havde inden starten på Peugeot Rally Vestsjælland udtalt, at nu skulle den gamle Volvo 242 Turbo have gas, så sommerferien kunne holdes på førstepladsen af begge mesterskaber.


Heino Mejer og Bo Mølgaard på vej mod 1. pladsen i Peugeot Rally Vestsjælland
(Foto: Beyer Rally Photo)

Efter en start med forskellige småproblemer i arrangementet, hvor der på grund af et par afkørsler var nogle forsinkelser, blev der givet gas hele dagen. Heino Mejer og Bo Mølgaard lå konstant i top 5 på alle de kørte prøver, og ved mål kunne podiet indtages på den øverste plads i klassen. Flere af de store pokaler kom med hjem til pokalskabet.

Placeringen betyder at Heino Mejer og Bo Mølgaard nu fører både det danske mesterskab for historiske biler i Rally og i Mini Rally. De historiske mesterskaber er ikke officielle mesterskaber under DIF (Dansk Idræts Forbund), som kun udskriver mesterskaber i fire af sportens mange klasser. Derfor har DASU udskrevet egne mesterskaber i DASU regi.

”Efter vores kamp med en vandtønde i Rally Sønderjylland var vi opsatte på at køre et fejlfrit rally i høj hastighed. Vi var rigtigt godt forberedte, efter at bilen havde fået en ny slange til intercooleren, lidt nyt blik og lidt maling. Vi vidste fra start, at det ville blive et vanskeligt rally med mange hop, som kunne være hårde ved bilen. Mange måtte desværre også udgå, dels efter afkørsler, dels med mekaniske defekter på grund af vejenes beskaffenhed. Både materiellet og mandskabet blev sat på en hård prøve.” sagde Heino Mejer efter løbet.


Heino Mejer og Bo Mølgaard i det grønne Sjællandske landskab
(Foto: Mogens Larsen)

Der var stort frafald i løbet. Det vidner om at Heino Mejer havde ret i sin udtalelse før start. Afkørsler allerede på først hastighedsprøve gav nogle forsinkelser i løbet, og det gav lidt uro i afviklingen, så fokus for kørerne blev flyttet lidt fra selve løbet. ”Det ramte heldigvis ikke den historiske klasse så hårdt, da vi i dette løb startede forrest i feltet. På grund af problemerne, måtte nogle af klasserne i løbet nøjes med at køre fire ud af 8 prøver. Det er uheldigt i et DM tællende løb, som ellers indeholdt alt det en rallykører kan ønske sig. Snævre sving (og mange af dem), lange lige stræk, masser af toppe – nogle af dem var dog lidt hårde ved materiellet”, sagde Heino Mejer efter løbet.

Bo Mølgaard supplerer: ”Vi tog det vi kom efter – førstepladsen i den historiske klasse, og vi kan gå på sommerferie på førstepladsen i den historiske klasse i både DM i rally og i Mini Rally”.

Næste udfordringer for Rally Team Mejer bliver i Munkebjerg Hill Climb den 7. august, hvor både Kurt Mejer og Heino Mejer deltager i hver sin bil. Munkebjerg Hill Climb bruges som opvarmning til efterårssæsonen, som starter hårdt ud med løb hver weekend i august. Begge biler deltager i Tvilum Rally Show den 12. august. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen skal køre Snaphane Rally i Sverige den 19. og 20. august. Heino og Bo kører 4. afdeling af Mini Rally mesterskabet den 27. august i Silkeborg.

Der er travle weekender i vente efter sommerferien.

Rally Team Mejer

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  • Slagelse
  • 25/06/16 - Slagelse - DM Rally
  •