Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Jan Magnussen tog Audi til podiet i Sydfrankrig

Blancpain GT
Endurance Series 

27/06/16 

Jan Magnussen sikrede sig lørdag aften podieplacering i 6-timersløbet på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Kørte en Audi R8 LMS til en 3. plads i et kæmpe felt af 57 biler.
 

Blot en uge efter 24-timersløbet på Le Mans var Jan Magnussen atter i aktion lørdag aften. Danskeren sluttede på en 3. plads i 6-timersløbet på Paul Ricard-banen, hvor han sammen med Filipe Albuqerque og Rodrigo Bapista stillede op for det belgiske WRT-team i en Audi R8 LMS.


(Foto: W Racing Team)

– Det var en fed oplevelse! Blancpain-serien er et fantastisk mesterskab med masser af biler og masser af action, lyder det fra Jan Magnussen.

6-timersløbet, som blev kørt lørdag fra klokken 18.00 til midnat, er en del af Blancpain Endurance Cup og samtidig en forberedelse til mesterskabets kommende 24-timersløb på Spa-Francorchamps. Det var Jan Magnussens debut i den populære serie.

– 57 biler samlet på én racerbane er næsten så mange som til 24-timers Le Mans. Der var gang i den fra start til slut, og jeg var overrasket over, hvor aggressivt, der bliver kørt. Hver eneste omgang var en kamp!

Fra 20. plads til podium
Det var Jan Magnussen, som startede løbet fra en 20. plads, og efter et enkelt stint gav han bilen videre til Rodrigo Baptista. Den sorte Audi R8 LMS #3 bevægede sig stødt, men sikkert op gennem rækkerne, og da Jan Magnussen igen hoppede i bilen, kørte han den op på en 6. plads, før han gav den videre til Filipe Albuqerque.

Portugiseren fortsatte kampen, og da det ternede flag kom i aktion, kunne trioen krydse målstregen på en 3. plads. Løbet blev i øvrigt vundet af en McLaren, skarpt forfulgt af en fabriksstøttet Ferrari.


(Foto: W Racing Team)

En fantastisk Blancpain-debut

– Det var en fantastisk måde at debutere i Blancpain, og jeg håber, jeg kan være med igen en anden gang. Efter mange år i USA er det fedt også at komme hjem og køre på de europæiske baner, forklarede Jan Magnussen.

Danskerens Blancpain-indsats er foreløbig en engangsforestilling, og allerede i denne uge skal Jan Magnussen igen på arbejde for sin faste arbejdsgiver, Corvette Racing, på Watkins Glen i staten New York. Her er ligeledes tale om et 6-timersløb – det første med Corvetten siden 24-timers Le Mans.


(Foto: W Racing Team)

Kæmpe tillykke til Dennis Lind
Også en anden Magnussen havde succes på Paul Ricard den forgangne weekend, nemlig nevøen Dennis Lind, som sikrede sig to hele sejre i Lamborghini Super Trofeo-serien for Raton Racing.
– Stort tillykke til Dennis! Helt fantastisk at se, hvordan han markerer sig i en af verdens mest populære GT-serier lige nu, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Paul Ricard
  • 25/06/16 - Paul Ricard - Blancpain GT Endurance Series
  •