Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Andersen nr. 3 i ultrakort rally

DM Rally 
27/06/16 

Steen Andersen fra Brøndby og Iben Louring fra Amager kørte deres livs korteste rally:
Efter tre store rallyer i Holland stillede den tidligere tredobbelte danmarksmester Steen Andersen fra Brøndby for første gang i år op i et rally i Danmark i sin Mitsubishi Lancer Evo X. Her oplevede han på de små vestsjællandske landeveje noget af en kontrast til de store løb sydpå.
 

På grund af mange deltageres uheld og afkørsler opstod der forsinkelser, som bevirkede, at fire ud af de otte hastighedsprøver blev annulleret. Det betød, at Steen Andersen og hans codriver Iben Louring fra Amager kun kørte rally i 12 minutter og 53 sekunder på hastighedsprøverne.


Mange tilskuere var taget til rally på Vestsjælland, hvor de kunne se Steen Andersen og Iben Louring køre deres Mitsubishi Lancer Evo X ind på tredjepladsen i klassen for de hurtigste biler.
(Foto: Michael Eisenberg)

”Vi blev nummer tre i den hurtige klasse for de firehjulstrukne biler, og da de to biler foran er egentlige fabriksracere, må vi være tilfredse med det,” mente Steen Andersen, der i mål kun var seks sekunder efter nr. 2.

Den som altid selvkritiske kører var kun betinget tilfreds med sin egen præstation:

”Der var nogle meget hurtige sving, hvor jeg kunne have kørt hurtigere og vundet sekunder,” mente Steen Andersen, der er kendt for at yde sit aller bedste hen mod slutningen af de lange rallyer.


På tre hjul mod tredjepladsen. Steen Andersen tog næsten alt ud af sin Mitsubishi, men den er oppe mod endnu hurtigere biler, så et topresultat er svært at få hjem.
(Foto: Michael Eisenberg)

”Her var det slut næsten før, vi kom i gang. Mange mennesker havde anstrengt sig for at lave et godt løb, og hastighedsprøverne var gode, men det er svært at motivere sig, når man sidder og venter så længe,” mente Steen Andersen.


Steen Andersen og Iben Louring er blandt de mest erfarne rallykørere i Danmark og tager medgang og modgang med samme gode humør.
(Foto: Michael Eisenberg)

Codriver Iben Louring sagde:

”Det var synd, at det endte sådan, for det var virkelig gode prøver, men vi kørte altså kun fire ud af de otte planlagte.”

Steen Andersen og Iben Louring regner med at køre de tre store danske rallyer efter sommerferien, og det betyder, at deres næste store løb er den 20. august på de lollandske landeveje.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Iben Louring
  • Steen Andersen
  • Slagelse
  • 25/06/16 - Slagelse - DM Rally
  •