Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Knas i topgearet for John Frederiksen

DM Rally 
26/06/16 

Hård landing for Team Hyllinge Racing
Team Hyllinge Racings John Frederiksen, Herlufmagle/Roskilde og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, var flyvende i deres rappe BMW M3 Compact ved starten på årets tredje runde i opgøret om Danmarksmesterskabet for 2-hjulstrukne biler.
 

Men bedst som det gik - eller rettere fløj - sluttede det med en lidt for hård landing på den tredje af ialt otte hastighedsprøver i Peugeot Holbæk Rally Vestsjælland med centrum i Mørkøv.


John Frederiksen og Thomas Holm Hansen for fuld fart på rallyets anden hastighedsetape
(Foto: Specialpressen)

- Motoren gik som en drøm, Michelin-dækkene var optimale og bilen kørte perfek, men hastighedsprøverne var præget af mange toppe, og efter en længere flyvetur sluttede det, før vi rigtigt fik begyndt, forklarede John Frederiksen efterfølgende.

På løbets serviceplads kastede teamfolkene sig under bilen og fik afmonteret gearkassen, som viste sig at have mistet tænder og bid i femte og sjette gear. Med tabet af transmissionens to topgear var løbet i realiteten slut for John Frederiksen og Thomas Holm Hansen.


Teamets servicefolk i færd med at pille gearkassen af den lynhurtige BMW M3 Compact
(Foto: Specialpressen)

- Rallyets femte og syvende prøve var en 11 kilometer lang rundbane med fire lige og lange stræk, som krævede topfart i bilen, og med kun fire gear tilbage i ”kassen“, var der ikke mere at komme efter, tilføjede John Frederiksen.


Teamets servicefolk i færd med at pille gearkassen af den lynhurtige BMW M3 Compact
(Foto: Specialpressen)

Efter weekendens hårde landing er der allerede bestilt nye gearhjul til bilen, og den tredje DM-runde fik ikke betydning for holdets status i den samlede pointstilling.


Teamets servicefolk i færd med at pille gearkassen af den lynhurtige BMW M3 Compact
(Foto: Specialpressen)

Forud for den fjerde DM-runde, som køres den 19.-20. august på Lolland, er John Frederiksen og Thomas Holm Hansen fortsat på femtepladsen i det 2-hjulstrukne klassement. Og som opvarmning til DM-runden på Lolland stiller de også til start i Yokohama Sprint i Rødby søndag den 3. juli.

Morten Dam
Specialpressen


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 25/06/16 - Slagelse - DM Rally
  •