Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Frederik Schandorff - superhurtig superstudent

DTC 
23/06/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTOP karakterer til eksamen, og TOP karakter på hjemmebanen
Man må sige Frederik Schandorff i øjeblikket kører med klatten. Både karakter gennemsnittet på studenterbeviset og DTC afdelingen på Ring Djursland bugner af top resultater. Med sublim og strategisk kørsel øgede Frederik Schandorff igen sin føring i DTC’s U21 mesterskab og tog samtidig 2. pladsen i finalen på Ring Djursland.
 

Supertalentets hjemmebane weekend var et perfekt eksempel på velovervejet og moden kørsel – at få maksimal udnyttelse ud af dæk og materiel. Igen fik vi fornøjelsen af at opleve Frederiks velkendte frygtløshed; også overfor de veletablerede stjerner.


Om Camaro’en smiler med, eller det simpelthen er Frederiks store dejlige smil man fornemmer på billedet skal være usagt, men bilen ville det samme som Frederik – køre stærkt!
(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Med de flotte resultater på hjemmebanen på Djursland rykkede Frederik også nærmere toppen i kørerstillingen. Han overhalede simpelthen Casper Elgaard i den samlede stilling, og ligger nu bare 3 point fra en samlet 3. plads.

Faktisk stod der Frederik Schandorff på det meste action man kunne opleve i DTC afdelingen på Ring Djursland 11-12. juni. Ligesom ved Classic Race Aarhus ankom Frederik til weekenden direkte fra eksamen på gymnasiet og med et fornemt eksamensresultat (12, og tillykke med det Frederik), gjorde han sig klar til at revanchere de forventninger som ikke helt blev opfyldt i Aarhus.

Første heat:
Efter en lidt halv-skuffende 7. plads i tidstagningen lurede samme skuffelse som i Aarhus i baghovedet. Med moderate forventninger til bilen, satte Frederik derfor som mål at bliver 8’er i første heat, som ville udløse en første startposition i andet heat – strategisk og klogt.

Men som første heat udviklede sig og Frederik opdagede hvor godt han faktisk var kørende blev det til flere overhalinger, og Frederik sluttede heatet på en flot 4. plads og med en lidt overraskende godt kørende bil.

Man må sige 3.plads placerede Casper Elgaard var heldig med heatet sluttede hvor det gjorde, for havde der været bare 1-2 sving mere havde Frederik Schandorff passeret ham. Man fornemmede noget var i gære med hjemmebanemanden; skuffelsen fra Aarhus skulle udryddes og noget stort var under opsejling.


Frederiks bagende blev demonteret efter nærkontakt med en konkurrent. Tæt kørsel, mange dueller og super fedt race på Ring Djursland.
(Foto: JJ Media)

Andet heat:
Frederik startede som nummer 5 og begge DTC’s største navne; Casper Elgaard og Jan Magnussen skulle finde særdeles store vanskeligheder med at ligge bag supertalentets Flexlease.nu Camaro. Først var det Casper Elgaard, der forsøgte at udbremse Schandorff i opløbssvinget, men han forbremsede sig og måtte betale med et crash med Nicki Pedersen. Nogle omgange senere oplevede Jan Magnussen nøjagtig det samme på samme sted; forbremsede sig også og måtte ligeledes betale med et crash, denne gang var det Michele Gatting det gik ud over.

”Den gamle garde” kunne hverken ryste eller udbremse seriens yngste og man må sige Frederik kørte uanfægtet på og sluttede derfor heatet på en superb 2. plads.

Finalen:
I finalen startede Frederik som 2’er, lige efter Jan Magnussen.

Nøjagtig som Frederik gjorde i sæsonpremieren på Jyllandsringen i april, kørte han slet og ret fra Jan Magnussen i starten. Selv med de bare ca. 30m ind til første sving havde Frederik suverænt taget starten. Det blev et par omgange med massivt pres fra Jan Magnussen, indtil en bremseduel i depotsvinget gav en åbning til Frederiks teamkollega og 3. placerede Kasper H. Jensen og 4. pladsens Martin V. Jensen. Magnussen måtte udgå med defekt på bilen, men Frederik kæmpede videre. Nu fra 3. position, og med kun 2 omgange til mål fik han sat Martin V. Jensen op til en overhaling i opløbssvinget. Perfekt eksekveret og endnu en 1-2 sejr til Team Flexlease.nu.


Sølvtøjet vises frem på podiet – Frederik modtager pokaler både for bedste U21 kører og for 2. pladsen i finalen. Frederik fører U21 konkurrencen stort og indtager 4. pladsen i det samlede DTC mesterskab.

Frederik Schandorff:
”Det var første gang i min DTC karriere jeg var på podiet i finalen, så det er en skøn følelse. Det var også dejligt at give mekanikerne og teamet en masse point med en solid weekend fra mig. Den første sejr virker lidt svær at få ram på, men der er ingen som helst grund til det ikke er mig der snupper en sejr; i København er der endnu en chance, for jeg kan godt lide bybanerne – det kunne være så fedt at blive DTC’s yngste race vinder nogensinde. Team Flexlease.nu giver mig mulighed for at have tip top grej hele tiden og med hjælp fra teamchef John Nielsen, min ingeniør og mine mekanikere fandt vi en opsætning på bilen som jeg kunne arbejde med og i denne weekend var der kun få ting som vi lige skal rette inden næste afdeling.

Vi går efter det, forbedrer os hele tiden, og det er nærmest tortur at skulle vente helt til 30. juli indtil næste afdeling i København … men i det mindste kan ventetiden bruges til at blive student og holde lidt fest.”

PS. Frederik blev student den 20. juni – smid evt. et ”TILLYKKE MED HUEN” på hans facebookside.

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS