Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Nykjær er stjernen i superklassen

Danish
Supertourisme
Turbo 

23/06/16 

Michel Nykjærs karriere tæller flotte sejre og mesterskaber. I 2015-sæsonen mishandlede den lynhurtige sjællænder sin karriere, og i flere forskellige klasser fandt han aldrig et altafgørende fokus. Helt anderledes i denne sæson, hvor han koncentrerer sig om supertourisme-serien. Nykjær fra Næstved har vist sig som det, han er: En stjernekører, der kan begejstre et publikum.
 

Michel Nykjær i sin KIA-supertourisme fra Team Prego Racing har her, hvor hele feltet nu er gået på sommerferie, lagt sig i spidsen i OK MOBIL 1 DST 2016. Han har virkelig vist star-quality, og han fører superklassen i dansk motorsport med 344 points.


Michel Nykjærs
(Foto: Ib Trebbien)

Han lever dermed også op til rollen som forhåndsfavorit. Den rolle har Jesper Egebart fra Vejle haft lidt vanskeligere ved at holde fast i, selv om han ellers kører stærkt. Det skyldes, at køreren fra Nordic Racing nu to gange er blevet diskvalificeret, og det har naturligvis kostet dyrt på pointkontoen. Jesper Egebart er faldet tilbage på 3. pladsen i OK MOBIL 1 DST med 259 points, og han får i de tre afdelinger efter sommerferien ikke kun brug for sin egen hurtighed. Der er to andre, Michel Nykjær og Frederik Nymark, der skal køre ind i en stribe uheld.

Frederik Nymark har kørt sig op på 2. pladsen med imponerende 297 points, og alle, der følger supertourisme-klassen, spærrede øjnene op, da køreren fra Hadsten ikke kun kunne indhente den førende Michel Nykjær i finalen på Rudskogen i Norge, men også køre tilsyneladende ret nemt forbi. Åbenbart er det lykkedes for hans team, Nymark Racing, og i et samarbejde med 2015-mesteren Michael Outzen at sammensætte en ekstrem hurtig bil med en kører, der bliver bedre og bedre.

Nr. 4 i OK MOBIL 1 DST er Ole Petersen fra Bredebro. Han er kommet ind i Team Prego Racing, og det har gjort ham bedre. Ole Petersen kan køre stærkt, og så er han stædigheden selv, når det gælder om at forsvare en position. Til adskillige konkurrenters store frustration. Den stille sønderjyde kan absolut være tilfreds med første del af 2015-sæsonen. Han har 253 points.

Det er Kevin Rossel fra Vejle næppe. Altså tilfreds. Selv om en placering som nr. 5 med 244 points ser positivt ud. Unge Rossel sluttede 2015-sæsonen som den hurtigste, men han har i denne sæson ikke helt levet op til hverken egne eller andres forventninger. Han har skiftet team og har nu sit eget. Kevin Rossel skal med op og køre om en top-3-placering efter sommerferien.

Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center er nr. 6 i Danish Supertourisme Turbo med 197 points. Han har haft både tekniske og økonomiske problemer, og der har også sneget sig en kørefejl ind, men hvis Frederik Vodder får den nødvendige opbakning, kan han også leve op til forventningerne om, at han vil køre med om en finalesejr, når serien genoptages 13.-14. august.

Martin Vedel Mortensen fra Odense – den tredje kører i Team Prego Racing – startede lovende og blev sæsonens første heatvinder, men et alvorligt crash på Ring Djursland har sat ham tilbage. Martin Vedel har endnu ikke genfundet topfarten, men han kan få gavn af en sommerpause nu og komme stærkt tilbage. Han står på 196 points

Top-10 slutter med tre positive overraskelser. Spinkle Nicki Kristensen kører som et mandfolk, og han har flere gange blandet sig blandt feltets hurtigste. Han er på 178 points. Mikkel Bang Johnsen fik først sin supertourisme-racer kort før sæsonstart, og han og hans team havde vanskeligheder i begyndelsen, men den unge kører fra Aalborg bliver hurtigere og hurtigere.

Henrik Jansen fra Roskilde runder top-10 af. Han er såkaldt gentlemen-kører – dog uden at han tager det med gentlemen alt for alvorligt, og han imponerer i denne sæson med sin fandenivoldske stil, der flere gange har sendt den orange Jansen-racer op blandt de forreste i feltet.

Lidt længere tilbage i feltet er det nok især Jens Reno Møller fra Kristensen Motorsport, der efter sommerferien vil presse på for at komme med op i top-10. Den tidligere Le Mans-kører fra Ikast var tæt på sin første sejr på Rudskogen i Norge.

Det løb var Molly Pettit fra Drammen forhindret i at deltage i. Hun vil dog alligevel i den resterende sæson gøre alt for at nå målet, der er en placering som nr. 10.

OK MOBIL 1 DST 2016 er således langt fra afgjort.

www.supertourisme.dk

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 12/06/16 - Rudskogen Motorsenter - Danish Supertourisme Turbo
  •