Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

FN Rally kører med om DM i rally, og DASU mesterskabet i mini rally

DM Rally 
23/06/16 

Efter at have kørt sig til en 3. plads i Rally Sønderjylland den 11. juni, rykkede FN Rally med Frank Nielsen, Odder og Per Brodersen, Lem ved Ringkøbing op på 2. pladsen i DASU mesterskabet (DM) i mini rally. Samtidig ligger de på en samlet 4. plads i DM rally, kun to point fra 3. pladsen.
 

Frank Nielsen og Per Brodersen har derfor besluttet sig for at køre Rally Vestsjælland på lørdag, den 25. juni.

Rally Vestsjælland har rallycentrum i Mørkøv Hallen i Mørkøv, lidt sydvest for Holbæk. Rally Vestsjælland er et mini rally på 200 km, hvoraf de 51 km er specialstrækninger, fordelt på fire prøver, som hver køres to gange. Da det i år ikke har været muligt i Danmark at lave seks lange DM rallyer, er nogle mini rallyer i sæsonen tællende til DM i rally, og køres i de samme løb som tæller til DASU mesterskabet i mini rally.


Frank Nielsen og Per Brodersen kom på 2. pladsen i Rally Sønderjylland
(Foto: Allan Post Christiansen)

”Det var ikke meningen, at vi i år ville køre med om DM og DASU mesterskaberne, men kun deltage i den lokale Mini Rally Syd turnering. De første to afdelinger af Mini Rally Syd turneringen har været tællende til de øvrige mesterskaber, og vore placeringer her har gjort at vi ligger lunt placeret i alle tre mesterskaber” siger Frank Nielsen. ”De placeringer er vi nødt til at forsvare, og se om vi kan forbedre. Selvom konkurrencen er stor i klasse 4, som vi deltager i, kan ikke bare sidde hjemme, og se at de andre snupper alle DM og DASU pointene.
Nu tager vi lige Rally Vestsjælland med, og ser hvordan stillingen ser ud lørdag aften. Derefter beslutter vi om vi skal køre resten af både DM og DASU mesterskaberne”.

Frank Nielsen og Per Brodersen har et længere samarbejde i rallybilen, og har bl.a. et dansk mesterskab i rally i 2013 på CV’et. Det langvarige samarbejde betyder at der altid er ro på i bilen, og at samarbejdet imellem 1. kører og co-driver altid fungerer 100%.

”Det kan godt være, at de unge kørere kører hurtigere, og bremser senere end os ude på prøverne” siger Frank Nielsen. ”Vi har dog en årelang rutine, som måske giver en mere glidende kørsel med bedre ideal linjer og højere svinghastigheder end de unge fremadstormende gutter.
Vi er spændte på at angribe prøverne i det vestsjællandske. Det ser ud til at være prøver i et område vi ikke har kørt så meget i tidligere” slutter Frank Nielsen.

FN Rally ser frem til at komme i gang med udfordringerne på de Vestsjællandske veje.
”Vi er så spændte på om det efter løbet ser sådan ud i pointstillingen, at vi ”er nødt til” at køre resten af DM løbene”, slutter Per Brodersen af med et smil på læben.

FN Rally

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Slagelse
  • 25/06/16 - Slagelse - DM Rally
  •