Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Young Driver AMR scorer gode point ved 24h Le Mans

Le Mans 
21/06/16 

Le MansYoung Driver AMR blev belønnet med en god høst af mesterskabs-point efter et næsten fejlfrit løb ved dette års 24 timers Le Mans. Marco Sørensen, Nicki Thiim og Darren Turner sluttede på femte pladsen i det stærkt konkurrenceprægede GTE Pro klasse i deres bil #95, den Aston Martin Racing indsatte Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE.
 

Top-fem afslutningen belønnede Young Driver AMR med gode point i FIA World Endurance Championship. Da de tre første biler i klassen ikke var berettiget til VM-point, kunne Young Driver trioen indkassere 36 point og flyttede op på tredje position i kørernes VM rækker. Det stærke resultat fra Sørensen, Thiim og Turner også har hjulpet Aston Martin Racing til at overtage føringen i GT fabrikanternes verdensmesterskab.


Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE

Young Driver AMR oplevede et næsten problemfrit løb, i deres femte deltagelse ved verden vigtigste langdistanceløb med deres hurtige og pålidelige Aston Martin. Efter start som niende på GTE Pro grid, kunne deres # 95 Aston Martin snart rykke frem i stillingen og var på en stærk fjerdeplads da bilen mistede en position på grund af en punktering forårsaget af snavs på banen. Sørensen, Thiim og Turner kunne derefter køre deres Aston Martin til det ternede flag på en femteplads og sluttede en omgang bag klasse-vinderen.

"Hele teamet, kørere, ingeniører og mekanikere gjorde et perfekt stykke arbejde", sagde Jan Struve fra Young Driver AMR.
"Ud over en punktering, havde vi et problemfri løb over de 24 timer - det gør mig meget stolt. Det faktum, at vi danner så stærkt et team var nøglen til at tage en femteplads i løbet. Vi tog ikke nogen unødvendige chancer i løbet, da vi vidste, at vi ikke kunne kæmpe for sejren i form af decideret hastighed. Udover vores store resultat, vandt vi også det interne danske mesterskab og slog Jan Magnussens Corvette og Michael Christensens Porsche."


Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE

Marco Sørensen:
"Jeg er helt tilfreds med hele holdets indsats. Mine stints var meget gode og mine holdkammerater Nicki og Darren var også meget hurtig. Det er virkelig dejligt at se, at vi danner så stærk en trio. At komme til målstregen på Le Mans, er altid noget særligt og med den gode mængde point, vi scorede, tog Aston Martin føringen i fabrikanternes verdensmesterskab. Vi havde et ren løb, men manglede lidt tempo. Jeg håber, at det punkt vil blive imødekommet ved den næste VM runde på Nürburgring om ca. fire uger. "

Nicki Thiim:
"Hvis man stiller op til Le Mans, er målet altid at vinde ens klasse. I år vidste vi på forhånd, at løbet ville blive meget hård for os, da vi mangler kraft sammenlignet med vore konkurrenter. Vi var nødt til at acceptere det faktum. Ikke desto mindre havde vi en perfekt storm og scorede gode point til mesterskabet. Det faktum, at vi ikke sluttede på podiet trods vores fejlfri præstation, viste hvor konkurrencedygtig Le Mans var i år. Vi fik det bedste ud af det, så i sidste ende er jeg tilfreds med resultatet."


Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE

Darren Turner:
"Alle på holdet udførte et perfekt stykke arbejde. Nicki og Marco kørte et fantastisk race og vores strategi ramte spot on. Starten på løbet var svær, under vanskelige vejrforhold, men vi klarede det. Det eneste problem under løbet var en punktering. Desværre, skete det meget tidligt på en omgang, så jeg var nødt til at køre en lang distance tilbage til pitten ved en meget langsom hastighed. I sidste ende er jeg tilfreds med femte pladsen. Aston Martin tog føringen i fabrikanternes mesterskab, og vi har et solidt grundlag for anden del af sæsonen."

Det næste løb i FIA World Endurance Championship finder sted den 24. juli på Nürburgring i Tyskland.


Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE

Resultatet for GTE Pro klassen ved 24 hours of Le Mans
1. Hand/Müller/Bourdais (Ford GT)
2. Fisichella/Vilander/Malucelli (Ferrari 488 GTE)
3. Briscoe/Westbrook/Dixon (Ford GT)
4. Johnson/Mücke/Pla (Ford GT)
5. Sørensen/Thiim/Turner (Aston Martin Vantage GTE)
6. Stanaway/Rees/Adam (Aston Martin Vantage GTE)

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Nicki Thiim
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - Le Mans
  •