Det blev en rigtig positiv weekend for Jerkel Racing, da teamet i den forgangene weekend endelig var i aktion igen.
Brigitte Klintskov Jerkel var i racerbilen for blot 2. gang, efter at have haft debut på FDM Jyllandsringen i slutningen af april. Denne weekend var der dog nye udfordringer for teamet, da Yokohama 1600 Challenge denne gang gæstede Ring Djursland.

Ring Djursland er noget helt andet end de andre danske baner, for der er kæmpe niveauforskelle og flere blinde sving. Så det er en meget krævende bane at køre på.

Derfor var der også ekstra kriller i maven, for hvordan skulle det gå, efter blot 1 weekend i bilen.

Lørdag morgen kørte de 21 biler ud til træningen, og Brigitte var også hurtigt ude af pitten, for at få kørt så mange omgange som muligt.

(Foto: PixelPushers.dk)

Stille og roligt, omgang for omgang, blev tiderne forbedret og det lykkedes faktisk til sidst at være indenfor 5 sekunder af den hurtigste mand. Det må sige at være meget respektabelt, når det var første gang hun kørte på banen, mens konkurrenterne havde adskillige års erfaring med den samme bane.

Derfor var teamet også meget fortrøstningsfuld forud for kvalifikationen lørdag eftermiddag. Brigitte fortsatte hvor hun slap med at køre gode omgangstider, og forbedrede sig løbende gennem hele kvalifikationen. Da de 20 minutter var gået, rakte det til 19. startplads, så det var endnu en positiv overraskelse for teamet.

Senere lørdag aften kom der også et rigtig godt telefonopkald fra Sverige. Den anden del af Jerkel Racing, Kenneth Jerkel, var nemlig ikke til stede på Ring Djursland, men havde i stedet kørt langdistanceløb på Sturup Raceway. Her havde han både taget Pole Position samt vundet klassen efter 4 timers ræs. Så det var den perfekte afslutning på en allerede super dag.

Søndag morgen skulle heat 1 køres. Det blev til en ok start for Brigitte, som konsoliderede sig på 19. pladsen og endda forbedrede hendes omgangstider med over 2 sekunder i forhold til lørdagen! Inden det ternede flag faldt, lykkedes det endda at avancere yderligere en plads, så slutresultatet blev en 18. plads.

Det var samtidig også startplaceringen til heat 2. Endnu engang fik Brigitte Klintskov Jerkel en rigtig fin start, og hang rigtig godt på feltet. Over de 15 omgange blev der duelleret med flere af kørerne i nogle rigtig tætte kampe. Da målflaget faldt var der blot et halvt sekund op til 15. pladsen, som hun havde skygget gennem det meste af løbet. Men en 16. plads er også et rigtig flot resultat, på en bane som hun slet ikke havde kørt på før. Og når der ikke var nogen åbentlyse overhalingsmuligheder, var det bedre at få en hel bil med hjem, end at lave et risikabelt forsøg på en overhaling, som måske ville skade begge biler.

Weekenden gav masser af gode point til alle mesterskaberne, med to 4. pladser i Rookiemesterskabet og en 4. og en 5. plads i Oldboysmesterskabet. Så det rakte lige nøjagtig ikke til pokaler denne weekend. Der var ellers kun et halvt sekund op til en pokal i heat 2…

I mesterskabsstillingerne indtager Brigitte Klintskov Jerkel aktuelt en 6. plads i Oldboysmesterskabet, med blot 1 point til top 4. I Rookiemesterskabet ligger hun aktuelt 3’er med en lille margin ned til 4. pladsen.

Nu er der sommerferie i Yokohama 1600 Challenge, men teamet vender tilbage igen om 2 måneder, når efterårssæsonen starter.