Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Formula Racing er klar til verdens største motorløb

Le Mans 
18/06/16 

Le MansEfter en succesfuld træning og kvalifikation starter det danske Ferrari-hold midt i GTE Am-feltet, når 24-timers Le Mans skydes i gang lørdag eftermiddag.
 

De vandt et af verdens hårdeste GT-mesterskaber sidste år, og nu vil Formula Racing sætte sit aftryk på verdens største motorløb. Det danske Ferrari-team fra Allerød har vinderambitioner, når de lørdag stiller til start i 24-timers Le Mans.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

– Naturligvis vil vi vinde. Det må og skal være ambitionen, når man stiller op til noget så stort som Le Mans, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Den danske Ferrari 458 Italia med Mikkel Mac, Christina Nielsen og Johnny Laursen gjorde god figur i den obligatoriske træning og kvalifikation onsdag-torsdag, selv om vejrforholdene gjorde det besværligt for teamet at forbedre onsdagens referencetid.

– Det er første Le Mans for hele holdet, så vi fokuserede primært på at få nogle omgange i alle kørere og finde en opsætning, som alle er komfortable med. Det er lykkedes, og vi er klar til den store udfordring.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

Mikkel Mac: Vi skal godt fra start
23-årige Mikkel Mac får ligesom sine teamkammerater debut i den franske klassiker og ser frem til at sende den danske Ferrari ud på de første omgange, når løbet sættes i gang lørdag eftermiddag klokken 15.00.

– Vi starter P7, og det er vi godt tilfredse med. Vi ved, at vi har farten til at være med helt fremme, og starten på løbet handler primært om at komme godt af sted og indrette sig i klasserne uden at blive involveret i problemer, forklarer Mikkel Mac.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

Christina Nielsen: En fantastisk uge
Også 24-årige Christina Nielsen har store forventninger til 24-timersløbet. Den danske racerkvinde vandt 12-timersløbet på Sebring tidligere på året og er mere end klar til at udfordre verdens største motorløb, hvor hun bliver første danske kvinde på startlisten.

– Det er selvfølgelig det samme for alle, men som et rookieteam har vi brug for al den forberedelse vi kan få. Indtil videre har det været en fantastisk uge med så mange forskellige og store oplevelser, at det er svært at tage det hele til sig.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

Johnny Laursen: Nu slipper vi hesten løs
Formula Racings tredje kører, Johnny Laursen, deler de spændte forventninger med sine teamkammerater. Den 52-årige racerkører var blandt de hurtigste i sin kategori under ugens kvalifikationssessions og ser frem til at komme på banen med sine teamkammerater.

– Vi har snart været her i en hel uge, og det er lidt som hest, som har været spærret inde i sin fold. Nu skal vi ud, og jeg glæder mig til den første omgang, som skulle være helt magisk. Den følelse vil man aldrig få igen, lyder det fra Johnny Laursen.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

Besøg i danske Le Mans-camps
Formula Racing besøgte fredag de danske camps på Le Mans og deltog senere i den traditionelle kørerparade i den historiske bymidte i selve Le Mans.

Lørdag starter den danske Ferrari 458 Italia #60 fra syvende startposition i LM GTE Am-klassen, hvor også danske David Heinemeier Hansson deltager i en Porsche. Danske fans kan følge løbet på bl.a. TV 2 og Eurosport.


(Foto: GARY PARRAVANI / FORMULA RACING)

Tidsplan for 24 Hours of Le Mans

Lørdag 18. juni
09.00 — Warmup
14.22 –Startprocedure påbegyndes
14.52 – Formationsomgang
15.00 – RACE START (24 timer)

Søndag 19. juni
15.00 – RACE END

OBS! Følg Mikkel Mac, Christina Nielsem og Johnny Laursen på TV 2 eller Eurosport. Livetiming: http://live.fiawec.com/

Formula Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - Le Mans
  •