Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Racerkører Nicolaj Kandborg tilbage hvor han hører hjemme

FDM sport 
17/06/16 

Efter uheldet i weekenden før Classic Race Aarhus, hvor Nicolaj Kandborg brækkede sin hånd og dermed ikke kunne køre med i hjembyen, er den 18-årige racerkører igen tilbage på banen, og det var med podieplaceringer i begge løb på Ring Djursland.
 

3. afdeling af FDM Sport blev i weekenden 11.-12. juni kørt på den kuperede bane Ring Djursland. Efter en sæsonstart med tekniske problemer, som har sendt Nicolaj Kandborg helt ned at vende på en 14. plads i mesterskabet, var det en glad og tilfreds følelse racerkøreren afsluttede weekendens løb med, da han kom ind med endnu en afsluttende anden plads.

Fight hele racet igennem
Både Race 1 og 2 var kamp til stregen for Nicolaj Kandborg og hans konkurrenter på banen, og det skulle vise sig, at en grundig forberedelse var til fordel for racerkøreren.


(Foto: Stumpphoto)

- Op til løbet har jeg forberedt mig fra top til tå. Kroppen fik en ordentlig behandling hos min behandler Kenneth Collins. Hos min motorsport coach Tommy Schröter fik jeg arbejdet med de tekniske ting på banen. Herefter fik jeg kørt mere end 200 omgange i landets bedste simulator, en Aston Martin simulator hos Massive Motorsport. Jeg følte mig altså mere end klar til løbet, og det viste sig at gøre en positiv forskel, siger racerkøreren Nicolaj Kandborg.

Under begge løb på Ring Djursland var Nicolaj Kandborg oppe at føre løbene, men også nede at vende som P4, men han sluttede med et par flotte overhalinger, som gav ham en plads på podiet som P2 i både Race 1 og Race 2. Den næstbedste placering betød alt i alt en weekend med 40 point, hvilket rykker racerkøreren fra en P12 inden løbet til en P6 i det samlede FDM Sport mesterskab med tre løbsweekender igen og få point op til de to racerkører foran ham.

Konkurrent fik rulletur ved Skoven
Nicolaj Kandborg og teamet ankom fredag til Ring Djursland, hvor bilen gennemgik teknisk kontrol samt licenskontrol. Da bilen var kontrolleret, var racerkøreren klar til test og kvalifikation lørdag, som for en af konkurrenterne endte i en rulletur.


(Foto: Steffen Madsen)

- Kvalifikationen gav mig en startposition som P3 til selve løbet, for en af mine konkurrenter blev det dog en noget vildere kvalifikation end regnet. Han ’crashede’ og rullede en tur i bilen ved svinget, der kaldes Skoven. Heldigvis kom køreren ikke noget til, og jeg kunne puste ud og nyde, at jeg havde kørt en godkendt 3. plads i hus til selves racet, siger Nicolaj Kandborg.

Nu er der en lang sommerpause forude for den unge racerkører, inden næste løb køres til Grand Prix Danmark d. 27.-28. august på FDM Jyllandsringen.

ADness


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - FDM sport
  •