Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

I weekenden skriver Christina Nielsen dansk motorsportshistorie

FIA WEC 
17/06/16 

World Endurance ChampionshipI weekenden afvikles den 84. udgave af det klassiske 24 timers løb på Le Mans. Og for første gang er Danmark repræsenteret af en pige på den 13,6 km. lange bane.
24-årige Christina Nielsen bliver den første danske kvinde, der stiller til start på Le Mans, når hun sammen med holdkammeraterne Mikkel Mac og Johnny Laursen kører i en Ferrari 458 Italia for det danske Ferrari team Formula Racing.
 


(Foto: Jan Kaiser)

Christina Nielsen er ikke den første kvinde, der stiller til start i verdens største motorløb. 57 kvinder har før hende startet i det hårde løb og heraf har 10 vundet klassesejre. Man skal dog 40 år tilbage i tiden, siden der sidst var en kvinde, der stod på podiet. Med sin start på Le Mans kommer Christina med i en eksklusiv ”klub” af kun 5 kvinder, der alle har startet i de tre store langdistanceløb, 24 timers Le Mans, 24 timers Daytona og 12 timers løbet på Sebring, hvor Christina i øvrigt vandt en klassesejr i marts i år.

Onsdag og torsdag har Christina, Mikkel og Johnny sammen med Formula Racing forberedt sig til årets løb. Men skiftende vejr har givet forskellige udfordringer og mange perionder med rødt flag og med en omgangstid på omkring 4 minutter, så er det begrænset hvor mange omgange, hver kører har nået at køre. Men efter torsdagens to kvalifikationer føler Christina, at hende og teamet står godt rustet når starten går lørdag kl. 15.


(Foto: Jan Kaiser)

”Torsdag gik helt klart bedre end onsdag” fortæller Christina. ”Onsdag var lidt frustrerende, da jeg næsten ikke fik nogle sammenhængende omgange. Det var som om, at hver gang jeg kom i bilen, så kom der rødt flag. Men torsdag var bedre, selvom det regnede meget og vi ikke fik al den tid vi kunne ønske. Men der fik jeg nogle sammenhængende omgange. Det er selvfølgelig det samme for alle, men som et rookie team har vi selvfølgelig brug for al den forberedelse vi kan få. Det har været en fantastisk uge herned, med så mange forskellige og store oplevelser, så det er svært at tage det hele til sig. Fredag skal vi rundt og besøge de danske fans i teltlejrene og bagefter til kørerparade i byen. Det skal nok blive en kæmpe oplevelse, men derefter vil jeg glæde mig til at klokken bliver tre lørdag og ikke mindst til selv at komme i bilen og finde en god rytme”.


(Foto: Jan Kaiser)

Formula Racings Ferrari 458 Italia med startnummer 60 starter i LMGTE Am klassen fra sjette startposition. I samme klasse stiller David Heinemeier Hansson også til start og hans Porsche 911 RSR #88 starter fra ottende position.

I LMGTE Pro starter Marco Sørensen og Nicki Thiim som nummer ni i deres Aston Martin Vantage #95. På tolvte position starter Michael Christensen i Porsche 911 RSR #77 og først på 14. startposition finder vi Jan Magnussen og Corvette C7.R #63.

Løbet starter kl. 15 lørdag og kan følges live på både TV2 og Eurosport.


(Foto: Jan Kaiser)

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •