Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen er klar til at takle et udfordrende Le Mans

FIA WEC 
17/06/16 

World Endurance ChampionshipDanskeren og hans Porsche-team starter som nummer tolv
Muligheden for et angreb på pole position i Le Mans vaskede bogstaveligt talt væk. Voldsom regn under anden og tredje kvalifikationsperiode torsdag aften, forhindrede muligheden for at forbedre de tider, der var sat i første kvalifikation onsdag aften, på den 13,629-kilometer Circuit des 24 Heures.
 

Ligesom næsten hele det 60-bils store felt, kunne Michael Christensen og hans team, Demsey Proton Racing, heller ikke forbedre deres startposition til den 84. udgave af den franske langdistanceklassiker. I Porsche 911 RSR med startnummer 77 skal danskeren sammen med sine to Porsche-kollegaer, Richard Lietz og Philipp Eng, starte fra 12. position i GTE Pro klassen, når løbet flages i gang lørdag kl. 15.00.

”Vi fokuserede på, at få bilen klar til løbet. Under så vanskelige forhold ville det ikke give nogen mening, at forsøge sig anderledes,” fortæller Michael Christensen.


(Foto: Porsche Media)

”Med racet in mente forsøgte vi at teste forskellige indstillinger på bilen i de skiftende forhold. Jeg kom ud på friske dæk lige da anden kvalifikationsrunde begyndte, og det fungerede rigtig godt for os,” forklarede danskeren, der ikke anser startpositionen for altafgørende i Le Mans, der er kendt for at være årets hårdeste motorløb.


(Foto: Porsche Media)

”Vores konkurrenter, især Ferrari og Ford, har vist en helt utrolig fart hernede, men løbet er langt og med den vejrudsigt, der lige nu venter os alle med både regn og sol, ser Le Mans, traditionen tro, ud til at blive meget uforudsigeligt.”

Det er anden gang Michael Christensen deltager på Le Mans og løbet har allerede en særlig status hos den unge racerkører, der er på fabrikskontrakt hos Porsche.


(Foto: Porsche Media)

”Stemningen og atmosfæren krydret med de tusindvis af danske fans gør Le Mans til noget helt særligt. Vi vil knokle for et godt resultat og glæder os til løbet,” slutter danskeren med et smil.

www.michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •