Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Aston Martin og Dunlop indgår nyt GT-partnerskab til 24-timers Le Mans

Le Mans 
16/06/16 

Le MansAston Martin Racing vurderede Dunlop-dækkene for første gang i november ved Dunlop-testen i Bahrain. Det blev vendepunktet for begge parter: Dunlop sagde ja til et komplet udviklingsprogram i GT-klassen, og Aston Martin kunne begynde at øjne trofæer. Le Mans er et vigtigt element for begge virksomheder, der er stolte af deres respektive successer ved racet: Dunlop har med i alt 34 sejre vundet mere end nogen anden dækproducent, mens Aston Martin vandt i GT-klassen i 2007 og 2008 og i GTE Am- klassen i 2014.
 

Efter testen i november gennemførte Dunlop en omfattende computerdrevet simulation med hjælp fra det chassis-data, de fik fra Aston Martin-bilerne. På den måde har de seks GTE Pro-kørere været nøglen til at udvikle dækkene ved at tilbagelægge 4.500 km på under testen. Holdet har testet specifikt frem til det store løb på La Sarthe i juni, hvilket inkluderede tests på Paul Richard i Frankrig, i Aragon i Spanien, og testene fortsatte indtil to uger før løbet i Magny Cours i Frankrig og Monza i Italien. Forberedelserne har inkluderet de ekstreme temperaturforskelle, der kan forekomme til Le Mans, fra fem til 25 grader, samt dækkenes stabilitet i vådt vejr.

Le Mans udvikler sig hvert år med nye krav. Ændringer i bestemmelserne har betydet ændringer inden for aerodynamikken for Aston Martin, nye overflader samt banejusteringer og vejrforhold, der alt sammen stiller nye krav til dækkene år for år. Med kun otte timer på Le Mans-banen til de forudgående tests er det afgørende, at man også kan simulere og teste væk fra banen.

Aston Martin er især opsat på at hive en sejr hjem i LM GTE Pro-klassen, som har været svær at opnå, siden World Endurance Championship begyndte i 2012. Dunlop håber på succes i GT-klasserne, efter de har været fraværende i de seneste sæsoner. Det tætte samarbejde og udviklingsarbejdet vil blive sat på den ultimative prøve den 18. og 19. juni.

“Testfasen har været et stort plus i år.
Vi har gennemført flere test end nogensinde før for at forstå dækket og bilen. Jeg har nok været i daglig kontakt med ingeniørerne hos Dunlop, og det er en massiv bonus for os. Vi har fuld opbakning her. Det samarbejde, vi har med Dunlop, er et skridt i den rigtige retning. Det er den eneste gang, vi har været i stand til at skræddersy et dæk til vores bil, og det er en stor fordel,” siger Dan Sayers, Aston Martin Racing Technical Director.

“Vores fokus de seneste år har været på LMP2-klassen og vores successer i konkurrencen. Det, kombineret med vores one-brand GT-program i den europæiske Le Mans-serie, har stillet os i en attraktiv position overfor Aston Martin. De er vores eneste udviklingspartner i GT-klassen for vores WEC-aktiviteter i år, så de har vores fulde opmærksomhed. Det tætte samarbejde har allerede vist resultater med sejre og podiepladser i de første to runder af WEC-mesterskabet. Vi håber på at kunne tilføje en Le Mans-succes til den liste,” siger Xavier Fraipont, Managing Director Dunlop Motorsport.

24-timers Le Mans, den tredje runde af FIA World Endurance Championship, begynder kl. 15.00 på lørdag den 18. juni.

Dunlop


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - Le Mans
  •