Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Mini Rally

Puma’en snerrede sig til podieplads

Mini Rally 
16/06/16 

Bjerrum Motorsport alias Lars Bjerrum/Hjerm og Henning Kristensen/Gudum kørte deres potente Ford Puma Kit Car til klassens 3. plads, og dermed kom de to modne herre på podiet, da minirallyet - Rally Sønderjylland - løb af stablen, i den hårde Klasse 4, hvor der bliver kørt til, på og over limit, der skal der gasses til, hvis man vil være med hvor gassen brænder.
 

Der skulle køres 3 forskellige prøver, de skulle alle køres to gange, og løbets rallycentrum var på Gråsten Landbrugsskole, sidst der blev kørt her var i 2012.

’Prøvernes udformning var virkelig noget af en mundfuld, lange sving som fortsatte i en uendelighed, som var omgivet af højt græs i siderne, dermed kunne man ikke ’kigge’ gennem svingene, det bliver ligesom at køre fuldfart i blinde, og bremsepunktet skal derfor sidde lige i skabet, derfor er noterne hernede så ekstrem vigtige, sådan sat på spidsen, så bestemmer Henning og hans noter, hvornår jeg skal give gas eller bremse, samspillet imellem os kan her enten koster eller vinder mange sekunder’, udtalte Lars under præmieoverrækkelsen.

På prøve 1 løb de ikke tør for vej, men tør for kommunikation, da Henning løb tør for stemme, dermed måtte Lars køre det sidste af prøven på, hvad han kunne se og fornemme, og det er ikke optimalt. Det blev klaret med vand og halspastiller (makes people talk), på de næste to prøver inden pausen var Hennings stemme igen intakt, og tiderne kom tættere på de hurtigste i klassen.

’Dog kører bilen urolig og de ændringer jeg havde lavet på bilens opsætning op til løbet, ja det er det der i fagsproget hedder ”at skrue den forkerte vej”. Jeg skal styre hele tiden, også når bilen kører ligeud, så vi var lidt udfordret med at holde bilen på vejen, når nu vi havde bestemt os for at angribe prøverne noget mere end sidst, da vi var på Fyn’, citat Lars.

Prøve 3 og 6 var løbets kongeprøve, den havde det hele, en rigtig herreprøve, den indeholdte alt, hvad en prøve skal have, her er bil og mandskab ’brugt’, når man holder i mål på prøven, det er rigtig rally, en prøve hvor der aldrig er tid til at ’nyde’ turen.

’På prøve 6, som var løbets sidste prøve var vi således i kanten af en mark 2 gange undervejs, og på en top hvor vi efterfølgende skal dreje noget skarp til venstre, ja der vendte bilen i den forkerte retning, men som Henning tilføjede i sin oplæsning af noter, ”godt reddet, Lars” ja så lykkedes det at få bilen tilbage på sporet’, udtalte Lars.

Teamet var tilfreds, nuvel skal der skrues den ’rigtige’ vej på undervognen igen til næste skrueaften, men teamet kom i mål, og fik værdifuld køretræning, for det er på hastighedsprøverne at man får opbygget fart og erfaring, nu skal Puma’en bare lige have ’poterne’ til at træde rigtigt på asfalten, så skal de bedre tider nok komme hen af vejen.

Nu skal der lige sendes en skærm til maler, det var heldigvis de eneste skrammer som løbet gav med sig, herefter er Bjerrum Motorsport klar til at forsvare deres føring i Yokohamamesterskabet Vest, når det går løs med 3. afdeling i Ringkøbing søndag d. 26. juni, ses vi!!

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Mini Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: