Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Pointrig weekend for Omotorsport

1600 Challenge 
15/06/16 

Det blev en pointrig weekend for Omotorsport og Brian Johannesen ved den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Løbet blev kørt på Ring Djursland, hvilket er en bane som teamet ser tilbage på med gode minder.
 

For 2 år siden tog teamet sit første sejr i asfaltbanesporten på netop denne bane – den samme dag som Brian Johannesen tog sin første generelle podieplads. Altså dobbelttriumf for teamet.

I år vidste teamet på forhånd, at det ikke ville blive nogen let opgave. Med 50kg succesballast på grund af resultaterne fra Padborg Park, var der ekstra vægt at slæbe rundt på den kuperede bane.

Det så dog rigtig godt ud i træningen, da Brian kørte 3. hurtigste tid af alle i det 21 bils store felt. Men som almindelig forberedelse til kvalifikationen, blev bilen gået igennem en ekstra gang for at sikre sig at alt var som det skulle være.


(Foto: Kimerfoto)

Kvalifikationen skulle køres lørdag eftermiddag, og her var det nogle helt andre temperaturer end i træningen. Det havde en stor indvirkning på bilen, som desværre ikke passerede 100 % på setuppet. Derfor døjede han med dårligt greb ude på banen, hvilket resulterede i 8. startposition. Noget som teamet ikke kunne være tilfreds. Derfor skulle alt tjekkes igennem endnu en gang inden løbet, så den manglende fart kunne findes.

Derfor var det med stor spænding at teamet fra Låsby sendte bilen på banen søndag formiddag. Ville setupændringer have en positiv eller negativ virkning på bilen?

Det viste sig heldigvis allerede kort tid efter de røde lamper var slukket, at det var til den positive side. Med weekendens hidtil bedste omgangstid for den koksgrå Peugeot 207 med nummer 66 i sideruden, havde de ramt noget rigtigt. Placeringsmæssigt blev dog også bedre, da målstregen blev krydset på 6. pladsen.


(Foto: Kimerfoto)

Det betød 3. startplacering til løb 2, hvilket var et rigtig godt udgangspunkt for Omotorsport.

Det blev til en rimelig start for Brian, men efter 2 sving kom det til kontakt med en anden kører, og derved blev flere placeringer tabt. Brian kæmpede dog videre og kom flot tilbage, og fuldførte løbet på 4. pladsen. Dog vurderede dommerne at Brian havde været skyld i kontakten på første omgang. En beslutning som teamet ikke var helt enig i, men det kostede heldigvis kun 1 placering i slutresultatet.

Weekendens resultater betyder at Brian Johannesen stadig indtager 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, hvilket må siges at være godt efter en weekend, uden at være på podiet.

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Omotorsport kan nemlig pille en masse succesballast ud af bilen, da der blot skal 10kg med næste gang, hvorimod de nærmeste mesterskabskonkurrenter skal have 100kg og 80kg med i bilen. Derved skulle det forhåbentlig gerne give en kæmpe fordel i forhold til dem, så Brian kan begynde at hente point ind på dem igen.

Det næste løb køres om 2 måneder på Ring Djursland i weekenden den 13.-14. August. Så der er masser af tid til at blive fuldstændig forberedt hjemme på værkstedet, inden at det går løs igen.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •