Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Mercedes kører Lucas Auer vinder sit første DTM løb på Lausitzring

DTM 
06/06/16 

DTMEfter Audis dobbelt-sejr i går, sikrede den unge Lucas Auer i Mercedes sig sejren i søndagens løb på Lausitzring. På anden pladsen kom Mattias Ekström, der brød igennem Mercedes-dominansen med en strålende pit stop strategi og dermed forviste Robert Wickens til tredje pladsen.
 


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Lige fra starten var den unge Mercedes kører Lucas Auer i stand til at holde konkurrenterne fra døren. Med en god start kunne østrigeren, der er nevø af tidligere Formel tog 1 Gerhard Berger, tage føringen i det andet løb på Lausitzring. Og staks efter fik han følgeskab af kollegaen Robert Wickens.


Lucas Auer
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Efter det obligatoriske pit stop ved midten af det en-times lange løb, viste sig et andet billede, da Audi med svenskeren Mattias Ekström gik på den rigtige taktik. Med friske dæk kæmpede DTM veteran sig op gennem feltet og besejrede Mercedes kører Gary Paffett og sin mærke-kollega Jamie Green, der lavede en fejl. Et par omgange senere var Ekström på 3. position. Men dem der kender svenskerne ved, at det ikke var nok. Kun 1:23 minut før afslutningen af løbet blev det så igen spændende, da Mattias Ekström lige før det ternede flag også snuppede andenpladsen fra Robert Wickens, som indtil da havde ligget til en andenplads efter Lucas Auer.


Mattias Ekström
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens Lucas Auer fik en ubestridt sejr, kæmpede Mattias Ekström i de afsluttende omgange med Wickens, der ønskede at generobre sin oprindelige anden plads. Men i sidste ende trak svenskeren det længste strå, og brød dermed Mercedes' dominans!


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Med sin tredjeplads ved det 6. løb ud af 18 i DTM sæsonen 2016, er Robert Wickens nu med 58 point ny i spidsen af kørernes mesterskab, foran BMW kører Marco Wittmann med 55 point. Mattias Ekström er nu på tredjepladsen med 46 point.

Om lidt over to uger, 24.-26. juni 2016, starter køres løb 7 og 8 på gadebanen i Nürnberg: Norisring!

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Lausitzring
  • 05/06/16 - Lausitzring - DTM
  •