Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Vesti: Teknisk bane - Rudskogen

Formel Ford - DK 
14/06/16 

Da Frederik og teamet drog afsted mod Norge, var det med en klar forventning om at skulle køre lige op med de to forreste i Formel Ford feltet. Helt sådan gik det dog ikke. Men weekenden har på ingen måde været spildt. For der kom masser af erfaring på kontoen, og der blev trænet i at køre på en yderst teknisk svær bane, som Rudskogen Raceway er.
 

Simulator er en ting - virkelighed noget andet
Som mange af de andre i toppen, havde Frederik også brugt tid i simulatoren, forud for weekenden, for at være max forberedt. Og det har uden tvivl været et rigtig godt valg, så banens forløb sad mere i kroppen. Men der er ingen tvivl om, at det er noget helt andet, når man sætter sig i bilen og kører den i virkeligheden. For eksempel, kan man i simulatoren ikke mærke i maven, den første gang man kører ned af “Angsten”, som de kalder den første langside. Her går det bare nedad i en uendelighed, for til sidst at skulle bremse ned fra 215 km/t til 50 km/t på 100 meter, uden at ryge af. Det tog dog kun et par omgange før Frederik var helt tryg ved turen ned ad den stejle bakke.

Udfordringer med trafik
Som tidligere skrevet, ville Formel Fordfeltet i denne weekend, dele banen med den norske løbsserie Formula Basic. De noget langsommere biler skulle vise sig at være en udfordring. Men for de fleste var det en god udfordring. Frederiks kørercoach, Tommy Schröter er heller ikke i tvivl om at det er godt for Frederik. “ Frederik har brug for al den erfaring han kan få, i forskellige racesituationer, og det her var en kærkommen mulighed for at få trænet overhalinger. Og han klarede det jo helt fantastisk, og med god feedback bagefter”.

Der var kun et enkelt uheld mellem de to biltyper, men intet alvorligt. Frederik var også rigtig godt tilfreds bagefter, med at have prøvet overhalingerne.

Podiepladserne rykkede tættere på
Alle atleter vil altid gerne være nummer 1. Men for Frederik er Formel Ford et så stort spring, at der skal arbejdes målrettet og kvalitativt i den første tid, for at nå målet. Og selvom alle i teamet arbejder stenhårdt for at få Frederik til tops, så skal det ske på den rette måde. Og her tæller erfaring mest.

Weekendens udbytte var en P5 i første heat og en P4 i andet heat. Vigtigst var dog at Frederik viste at han, trods sine kun 14 år (yngste mand i feltet) kan matche farten. Der er en yderst stejl indlæringskurve, men når man ser smilet og oplever den målrettede indstilling, så ved man, at det nok skal blive godt.

Nu er det tid til at tage det hele lidt ind, og forberede sig på Frederiks næste udfordring, der bliver på den legendariske Formel 1 bane, Spa Francorchamps i Belgien. 

Det bliver i weekenden 25.-26. juni. Og Frederik glæder sig!

“-Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god”

Frederik Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Rudskogen Motorsenter
  • 12/06/16 - Rudskogen Motorsenter - Formel Ford - DK
  •