Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

FN Rally kom på podiet i Rally Sønderjylland

Rally 
14/06/16 

Lørdag den 11. juni blev Rally Sønderjylland kørt i omegnen af Gråsten, med rallycentrum ved Gråsten Landbrugsskole.
FN Rally med Frank Nielsen, Odder bag rattet, og Per Brodersen fra Lem ved Ringkøbing i co-driver sædet deltog i løbet, og havde inden weekenden udtalt at de ville på podiet i klasse 4, som er den største klasse i dansk rally. Rally Sønderjylland havde i alt 58 deltagere, hvoraf de 12 kørte i klasse 4.
 

”Vi glæder os til at komme i gang på lørdag”. sagde Frank Nielsen i ugen op til løbet.
Hvad han ikke fortalte, var at de skulle teste nogle nye Yokohama dæk, som de havde fået stillet til rådighed. ”De nye dæk fungerede langt over forventning, og når vi lige vænner os til dem, kommer der endnu mere fart i bilen”. Sagde Frank Nielsen efter løbet.


Frank Nielsen og Per Brodersen på vej mod 2. pladsen i Rally Sønderjylland
(Foto: Allan Post Christiansen)

Inden starten på Rally Sønderjylland lå teamet på en 3. plads i klasse 4 i det danske mesterskab i mini rally, og på en delt 3. plads i Mini Rally Syd turneringen.
Som løbet udviklede sig, hvor en af de nærmeste konkurrenter udgik på sidste prøve, og en anden ikke stillede op til Rally Sønderjylland, faldt resultaterne ud til FN Rallys fordel.

Ved mål kunne Frank Nielsen og Per Brodersen med deres hurtige Citroén C2R2 Max indtage podiet på næst øverste trin med på flot 2. plads i klassen efter Jakob Jensen og Casper Algren Jensen i en Peugeot 208 R2.

2. pladsen betyder at Frank Nielsen og Per Brodersen rykker op på en samlet 2. plads i DM i mini rally, med 27 point kun 3 point efter Jacob Jensen med 30, og med Jakob Madsen på 3. pladsen med 20 point.
I Mini Rally Syd turneringen forsvarer de deres 3. plads, og rykker tæt på de efterfølgende pladser. Stillingen er nu meget tæt i toppen af Mini Rally Syd mesterskabet, men henholdsvis 42, 40, 36 og 30 point til de første fire pladser i klassen.

Efter løbet i Sønderjylland sagde Per Brodersen: ”Vi har haft et rigtigt godt rally. Bilen har kørt som et urværk. De nye Yokohama dæk fungerede rigtigt godt, og bedre end de gamle. De er lidt mindre i rullediameter, så der mangler måske lidt topfart, men det opvejes af svinghastighederne. På prøve 6, som var den mest ”kringlede” af alle prøver, kører vi 4. hurtigste tid af alle deltagere.
På prøve 4 ramte vi en trærod, og bilen kom lige op på to hjul – godt med en tyk co-diver, så den ikke røg om på låget. Prøve 3 og 6 i Rally Sønderjylland er nok Danmarks bedste rallyprøve. Vi havde en fantastisk og sjov dag, hvor det gik ud over de Sønderjyske veje med fuld attack.


Frank Nielsen og Per Brodersen runder i et af de hurtige sving i Rally Sønderjylland
(Foto: Allan Post Christiansen)

Næste gang Frank Nielsen og Per Brodersen skal i køredragterne igen er den 25. juni i Rally Vestsjælland, som har start og mål i Slagelse. Der er noget at forsvare i henhold til det danske mesterskab i mini rally.

FN Rally

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: