Road Racing

Tirsgaard havde en fantastisk weekend på Ring Djursland

Road Racing
14/06/16

Brødrene Steven og Simon Tirsgaard havde en fantastisk weekend på Ring Djursland til 2. afdeling af DM i Superbike klassen, og banerekorden blev forbedret flere gange

Kørerne fra Team Xpedit Steven Tirsgaard, Give, og Simon Tirsgaard, Horsens, deltog i den forløbne weekend på deres BMW S 1000 RR i 2. afdeling af DM i Road Racing på Ring Djursland i Superbike klassen.

(Foto: Morten Kimer – kimersfoto.dk)

Afdelingen blev afviklet sammen med DTC samt flere andre bilklasser hen over en meget hektisk weekend og med TV dækning. Det helt utroligt flotte vejr havde trukket rigtig mange tilskuere til Ring Djursland.

Tidtagningen lørdag gik helt efter planen med Simon Tirsgaard i pole og Steven Tirsgaard som nr. 2 med Alex Schacht og Mathias Poulsen på de følgende pladser.

Lørdagens løb blev afviklet under noget kaotiske forhold, hvor de første omgange forløb helt planmæssigt meget meget tætte dyster i front mellem de forrest startende, hvor Simon var i front med Steven – Schacht og Poulsen helt fremme. Efter 3 omgange styrtede flere kørere længere nede i feltet, hvorefter de noget turbulente forhold indtraf med gult flag, ambulance og andre køretøjer på banen sammen med kørerne inden løbet blev rød flaget, og der blev ryddet op på banen.

Løbet blev restartet uden Alex Schacht, der var styrtet og ikke kunne deltage. Løbet blev kørt over 5 omgange med Simon Tirsgaard som vinder, Steven Tirsgaard som nr. 2 og Mathias Poulsen på 3. pladsen. På de afsluttende 5 omgange blev banerekorden forbedret flere gange af både Steven og Simon fra de eksisterende 48,389 fra 2015 sat af Simon. Det var også ham, der stadig havde banerekorden med 48,177 efter dagens løb.

Søndagens løb blev startet med Simon Tirsgaard, Steven Tirsgaard og Alex Schacht på de 3 forreste pladser. Simon og Steven fik nogle helt perfekte starter og kom ind på opløbslangsiden med Simon i front og Steven lige efter, og på de efterfølgende pladser Mathias Poulsen og Alex Schacht. Steven fulgte helt oppe i baghjulet på Simon de første omgange, men måtte til sidst slippe ham, og i sidste halvdel af løbet blev det en dyst med Alex Schacht om anden pladsen, som Alex snuppede. Simon var bare kørt oppe i front og passerede det ternede flag med et forspring på knap 5 sekunder.

Undervejs i løbet forbedrede Simon endnu engang banerekorden, der ny lyder på 48,116 sekunder for en omgang på Ring Djursland.

Begge BMW S 1000 RR maskinerne fungerer helt perfekte med affjedringen fra K-Tech og dækkene fra Pirelli. Uden vores sponsorer og hjælpere er det ikke muligt at præstere på vores nuværende niveau, hvorfor der skal lyde en stor tak til dem alle.

Teamet er meget tilfredse med en rigtig god weekend resultatmæssig samt alle sponsorer og gæster vi havde besøg af i ryttergården. Det er en fornøjelse med den store interesse for kørerne og motorcyklerne i ryttergården fra tilskuerne, der kommer forbi teamet i løbet af de 2 dage.

Teamet fik også rettet noget op i den samlede stilling i Superbike klassen, hvor stillingen nu er følgende: