Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen bevarede mesterskabsføring på Ring Djursland

DTC 
14/06/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipEn kollision i søndagens DTC-finale på Ring Djursland sendte Jan Magnussen ud af kampen, før den rigtigt kom i gang. Magnussen bevarer føring i mesterskabet.
 

Det tegnede til endnu en sejr for Jan Magnussen, som startede forrest til finalen i weekendens afdeling af Danish Thundersport Championship på Ring Djursland. En kollision med en en konkurrent sendte dog den 3-dobbelte mester ud af kampen.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

– Jeg bliver overhalet af en konkurrent under starten, og da jeg forsøger at komme forbi ham, støder vi sammen, forklarede en skuffet Jan Magnussen.

Den BAUHAUS-sponsorerede Chevrolet Camaro tog skade af sammenstøddet, hvorfor Jan Magnussen valgte af fortrække til pitlane efter ganske få omgange.

– Det var en ærgerlig og banal måde at udgå på, når vi nu havde kæmpet så hårdt hele weekenden. Heldigvis er skaderne til at overskue, og bilen er klar igen til næste afdeling i København, sagde Magnussen.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Masser af dramatik
Weekenden bød generelt på spænding og dramatik på den lille bane ved Kolind på Djursland. Jan Magnussen startede P2 i første heat, hvor han længe pressede den førende Kasper H. Jensen, men til sidst valgte at bakke ud for at spare dæk.

I andet heat gik det mere voldsomt for sig, da Jan Magnussen under en overhaling af Frederik Schandorff ramte Michelle Gatting, som forsøgte at lukke hullet i et højresving for enden af langsiden. Gatting snurrede rundt og blev efterfølgende ramt af en anden konkurrent.

– Det var meget, meget uheldigt, og Michelle er helt uden skyld. Jeg havde en kamp med Schandorff, og det involverede uheldigvis Michelle, hvilket jeg naturligvis er ked af.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Tre strafbaner
Magnussens blev idømt tre strafbaner for hændelsen – akkurat som rivalen Elgaard var blevet tidligere i løbet, grundet en lignende episode i samme sving. Jan Magnussen nåede kun at tage to baner, før løbet for tredje gang blev afbrudt af en safetycar.

Da Jan Magnussen var første mand over målstregen, indtog han imidlertid forreste position til weekendens finale, der altså endte, før den rigtigt kom i gang.

– Jeg havde håbet på en sejr, men sådan skulle det ikke være. Teamet har kæmpet fantastisk hele weekenden, og vi tager fra Ring Djursland med mesterskabsføringen i behold, sagde Jan Magnussen.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Teamkammerat rykker op i mesterskab
Jan Magnussens teamkammerat, Michael Markussen, kom heller ikke tomhændet fra den jyske racerbane, trods modvind i weekendens kvalifikation. Med en 3. plads og en 4. plads rykkede den unge kører op på en 3. plads i mesterskabet.

Næste DTC-udfordring for Magnussen Racing Experience bliver den 30.-31. juli til Copenhagen Historic Grand Prix. Inden da skal Jan Magnussen dog til Frankrig, hvor den kommende weekend byder på årets højdepunkt: 24-timers Le Mans.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - DTC
  •