Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

En DTC-weekend fyldt med problemer og uheld for Nicolai Sylvest

DTC 
13/06/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNicolai Sylvest blev i weekenden atter med kort varsel indkaldt af Massive Motorsport til at køre teamets ene Ford Mustang – denne gang på Ring Djursland. Det var nu anden gang, at det 18-årige DASU- og Team Danmark-støttede talent skulle prøve kræfter med klassen, og efter sin flotte debut på FDM Jyllandsringen var hans forventninger derfor at kunne præstere mindst ligeså godt som sidst.
 

”Det skulle desværre ikke vise sig at blive tilfældet,” siger Nicolai Sylvest. ”I Massive Motorsport havde vi store udfordringer med at finde det rigtige setup for vores racere, og jeg endte til sidst med at udgå efter et uforskyldt uheld.”

Weekenden startede med første træning, hvor Nicolai Sylvest kun fik kørt få omgange, før en teknisk defekt stoppede ham. Det dygtige mekanikerteam hos Massive Motorsport fik bilen gjort klar til anden træning og her kunne Nicolai Sylvest sammen med sin kørende teamchef og flere gange DTC-mester, Casper Elgaard, mærke at der var noget galt.


Stemningen var høj sammen med Massive Motorsports mekanikere forud for starten på Ring Djursland
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Vi havde et grundlæggende problem med bilens setup, som bevirkede, at bilen manglede greb,” siger han. ”Hele teamet begyndte efter træningen at analysere problemerne og vi lavede forskellige ændringer op til tidtagningen.” De viste sig desværre ikke at hjælpe. Nicolai Sylvest måtte tage til takke med en utilfredsstillende 11. plads, mens Casper Elgaard var sjettehurtigst ud af de i alt 23 startende biler.

”Til søndagens første heat besluttede vi i fællesskab at prøve et drastisk ændret setup på min bil, og hvis det efterfølgende skulle vise sig at virke, skulle det så på Casper Elgaards til andet heat, men det gjorde bare det hele endnu værre,” siger Nicolai Sylvest. Gennem hele heatet måtte han kæmpe med en bil, som næsten ikke var til at køre, men det lykkedes ham alligevel at få bilen bragt i mål på en respektabel niendeplads. Casper Elgaard fik kørt en flot tredjeplads hjem med en bil, der ligeledes langt fra var optimal.


Nicolai Sylvest var på vej op gennem feltet, da han ikke kunne undgå en kollision med en konkurrent, der var blevet ramt
(Foto: Sylvest Motorsport)

Til næste løbet var bilens setup blevet ændret, og det gik til at starte med godt for Nicolai Sylvest.
”Jeg skulle starte fra niende startposition, fik en okay start, og da ændringerne på bilen var et skridt i den rigtige retning kunne jeg efter de første syv omgange avancere, så jeg lå på femtepladsen,” fortæller han. ”Jeg havde fået rigtig god fart i bilen og havde nu fået kontakt til de fire forankørende, men da Jan Magnussen i svinget for enden af langsiden påkørte Michelle Gatting, endte denne konkurrent modsat kørselsretningen i den del af banen, jeg havde valgt. Jeg kunne ikke undgå at ramme denne, og min bil fik så store skader, at weekenden sluttede før tid. Selv om Massive Motorsports mekanikere er dygtige, så krævede det mere end de 30 minutters pause, der var indtil finale heatet.”

”Nu håber jeg bare på, at jeg kan være så heldig at få en DTC-weekend mere hen over året for at få vist både teamet og mig selv, at hvis det hele spiller for os, så skal jeg nok være med helt fremme og køre med, hvor det er sjovest.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - DTC
  •