Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Tredje Mathiassen-sejr faldt på Djursland

Citroën DS3 Cup 
13/06/16 

Weekendens første heat i Citroën DS3 Cup på Ring Djursland gik til Jacob Mathiassen, der fra pole position tog sejren, og aldrig reelt var truet i sin føring. Nærmest kom Rune Staudt fra 2. startposition, da han midt i løbet hentede ind på Mathiassen, og kortvarigt havde flere tilbud på en afgørende overhaling, men desværre endte Staudts løb i en enorm afkørsel, da bremsetrykket i bilen forsvandt.
 


Tredje Mathiassen-sejr faldt på Djursland

Weekendens første heat i Citroën DS3 Cup på Ring Djursland gik til Jacob Mathiassen, der fra pole position tog sejren og aldrig reelt var truet i sin føring. Nærmest kom Rune Staudt fra 2. startposition, da han midt i løbet hentede ind på Mathiassen, og kortvarigt havde flere tilbud på en afgørende overhaling, men desværre endte Staudts løb i en enorm afkørsel, da bremsetrykket bilen forsvandt, og Staudt kørte galt.

Fra start fik polesitter Jacob Mathiassen det optimale ud af sin pole position, og fik lukket godt af for forfølgerne gennem de første sving. Også Jørgen Worthmann kom godt fra land på 3. position, men kunne i begyndelsen ikke helt hamle op med Mathiassen og Staudt. Begyndelsens bedste duel stod mellem svenske Emrik Smedberg og norske Marcus Påverud. Den unge nordmand holdt godt fast, og endte senere med at kunne lægge afstand til Smedberg.

På 2. omgang fik den førende duo, Mathiassen og Staudt, for alvor lagt afstand til forfølgerne, og sådan fortsatte det gennem de følgende mange omgange. Mod løbets slutning fik Rune Staudt fundet farten til at udfordre Mathiassen, og var med flere sene indbremsninger tæt på at kunne gøre alvor af truslen. Desværre for Staudt endte det hele med et bremsesvigt og et stort crash, mens løbet blev afgjort under safetycar. Rune Staudt er blevet kørt på hospitalet til et tjek.

Dermed sluttede det med sæsonens tredje gevinst til Mathiassen, der aktuelt indtager tredjepladsen i mesterskabet. Han fulgtes af Jørgen Worthmann, der med en andenplads kan kalde sig førende i DS3 Cup. Emrik Smedberg, der førte før dagens afdeling er nu treer sammenlagt, da han blev nummer fem i søndagens første løb.

Jacob Mathiassen, vinder:
- Det gik efter planen, det her. Jeg mærkede hurtigt, at bremserne kunne blive varme, så jeg forsøgte at lægge afstand til Staudt, men det fungerede ikke. I stedet valgte jeg at tage den med ro, så jeg kunne holde føringen og samtidigt spare lidt på materiellet.

Andreas Nesset, P3:
- Det er ikke let at komme forbi folk herude, og det er faktisk heller ikke let at finde den sidste tiendedel eller to, som det kræver at være hurtigst. Jeg er ganske tilfreds med at blive treer i det her løb, for det er gode point til mesterskabet, og det er trods alt det vigtigste. Vi håber at have fundet lidt mere pace til det andet løb.


Læs mere om:
  • Andreas Nesset
  • Jacob Mathiassen
  • Ring Djursland
  • 12/06/16 - Ring Djursland - Citroën DS3 Cup
  •