Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Danmarks hurtigste Legends til Danmarks Hurtigste Bil

Legends Car 
04/06/16 

Denne løbsweekend byder Padborg Park igen på en nyskabelse, for de to klasse OB Mobil 1 Legends Car Cup og DST kører begge til Danmarks Hurtigste Bil-arrangementet.
 

Danmarks Hurtigste Bil (eller kort DHB) er blevet en institution i den danske bilverden: I mange år hørte det til på Vandel Flyveplads hvor atrrangementet tiltrak tusindvis af tilskuere, der kom for at se nøjagtigt det som navnet antyder: Danmarks Hurtigste Bil. DHB har altid handlet primært om gadebiler og mest om ren acceleration og lidt slalom, men i år er der altså flyttet til Padborg Park ligesom der også er rigtigt race på programmet.


Tommy Laugesen er toer i mesteskabet. Kan han rykke op til DHB?

Det kunne næsten ikke være mere passende, at den ene af de to racerklasser til DHB er OK Mobil 1 Legend Car Cup: Legendklassen er blevet berømt og berygtet for deres tætte og underholdende race. Og særligt i forhold til DHB er det da relevant, at få klasser kører så meget sidelæns som Legend!

Derfor skal OK Mobil 1 Legend Car Cup nok hjælpe med at lukke kløften mellem drifting, hvor selve det at køre sidelæns er hovedformålet. Legend er ægte race, tæt og underholdende, og det er bilernes kørsel også i sig selv. På den måde passer klassen perfekt til DHB, og nyskabelsen skal nok vise sig populær.

Legendkørerne kommer til Pdborg park efter et meget intenst forår og kun en uge efter Classic Race Aarhus. På Padborg Park kan de nu igen brede sig uden de faretruende betonbarrierer, og banen i det sønderjydske byder også på mange flere overhalingsmuligheder.

Hvem skal vi så se blive "Danmarks Hurtigste Legend"? Ja, hvis vi kigger på det første løb på Padborg Park som en indikator for hvem der er hurtige dér, så bliver det Kevin Verner og Tommy Laugesen i spidsen af feltet. Og det bliver med garanti igen spændende, for sidste gang var de to ikke mange hundrededele fra hinanden. Men helt nemt at forudsige er det ikke: I foråret var der en håndfuld biler indenfor samme sekund og Frederik Jensen har også fået god fart i bilen.

På Old Boys-siden er det endnu mere åbent: I forårets tre afdelinger har tre forskellige kørere domineret, og mesterskabetsføringen har Henrik Vejen, men Kim Schimdt Petersen er pointmæssigt tæt på og var absolut flyvende i Aarhus.

Så det bliver rigtigt spændende at se hvad OK Mobil 1 Legend Car Cup kan vise til Danmarks Hurtigste Bil-weekenden - både for de garvede racetilskuere og for DHB's traditionelle kernepublikum.

OK Mobil 1 Legend Car Cup

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 05/06/16 - Padborg Park - Legends Car
  •