Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC viste flaget ved CRAA

Youngtimer 
03/06/16 

YTCC leverede forrygende underholdning ved Classic Race Aarhus i den forgangne weekend.

38 biler fordelt på de 3 divisioner var draget til den jyske hovedstad for at køre ræs i gaderne.
Der var en masse af de velkendte ansigter fra YTCC men også flere kørere som ekstraordinært besøgte klassen denne weekend.
 


YTCC leverede flot ræs med 38 tilmeldte biler
(Foto: JJ Media)

Fredag formiddag var der træning for alle kørerne, så de lige kunne få lidt føling med banen. For nogle var banen en helt ny oplevelse, mens andre har deltaget i Aarhus tidligere.

Dennis Nymand var den hurtigste mand i Division 1, Jacob Sevel Andersen var hurtigst i Division 2 mens Mickey Jensen var den bedste mand i Division 3.


Erik Madsen havde en god weekend i Aarhus, selvom han lige var inde og kyssede muren i kvalifikationen
(Foto: JJ Media)

Kvalifikationen skulle køres lørdag formiddag, og på en smal bybane, er denne utrolig vigtig.

Dennis Nymand gentog træningens resultat og blev efterfulgt af Brian Mikkelsen og Kenneth Løndal Pedersen i Division 1. Thue Henriksen tog Pole Position i Division 2 foran brødrene Rene og Jacob Sevel Andersen. Jesper Sally Pedersen var hurtigt i Division 3 foran Michael Terkildsen og Mickey Jensen.

Dog kunne Pedersen ikke indtage sin Pole Position da han fik problemer med motoren, og først var tilbage på banen igen søndag, efter udskiftning af denne.


Jacob Sevel Andersen (102) havde den perfekte weekend. Her foran Michael Terkildsen (322) og Mickey Jensen (104)
(Foto: JJ Media)

Erik Madsen i Mini One var uheldig at kysse væggen, så der måtte safety car ud mens bilen blev bjerget. Det var dog kun en lille skade som var på bilen, og han var derfor klar til heatet senere lørdag.

En kører som vi desværre ikke så mere til bag rattet var Thorkild Thyrring. Han deltog i en Renault Clio 2 i Division 1, men problemer med speederen på bilen gjorde at teamet valgte at trække sig på grund af sikkerheden. Det er jo ikke sjovt med en speeder der sidder fast, når der kun er beton til at bremse bilen, hvis bilens bremser ikke slår til…


Sebastian Belli (15) var ude at køre i klassen i en VW Lupo. Har ses i kamp i Division 3 med Rasmus Pedersen (111)
(Foto: JJ Media)

Lørdag eftermiddag skulle heat 1 køres. Da de 5 røde lamper slukkede, var der lidt panik oppe forrest i feltet. Manden på 2. position, Brian Mikkelsen, fik lidt for meget hjulspin ved starten, og det gjorde at Michael Nissen, Kenneth Løndal Pedersen og Lars Ebbesen smuttede forbi. Men Mikkelsen kæmpede sig i de efterfølgende omgange op gennem feltet og sluttede på 2. pladsen lige bag Dennis Nymand som førte fra start til slut, mens Michael Nielsen kørte 3. pladsen i hus.

I Division 2 lykkedes det Jacob Sevel Andersen efter et par omgange at overhale bror Rene og snuppe sejren i Division 2 mens Martin Sørensen kørte en fin 3. plads hjem. Polemanden Thue Henriksen måtte desværre udgå med defekt motor.


Det blev desværre ikke så meget at vi så til Thorkild Thyrring bag rattet denne weekend på grund af en teknisk defekt på bilen
(Foto: JJ Media)

Michael Terkildsen blev vinder af Division 3 foran Mickey Jensen og Peder Skipper.

Mickey Jensen startede heat 2 fra Pole Position og holdt denne position løbet igennem, selvom Michael Terkildsen pressede rigtig hårdt på. Jesper Sally Pedersen kørte sig flot frem gennem feltet og sluttede på 3. pladsen, med en frisk motor i bilen.

I Division 2 startede Jacob Sevel Andersen fra Pole mens Rene Sevel Andersen de første 4 omgange lå og skyggede ham. Dog fik Rene problemer med motoren og måtte udgå fra heatet. Den chance var Chris Larsen ikke sen til at udnytte, og snuppede 2. pladsen i heatet lige foran Martin Sørensen.


Mickey Jensen (104) havde rigtig god fart i bilen denne weekend og gav som en af de få i denne sæson Michael Terkildsen kamp til stregen i Division 3. Her ses han foran Ole Sondrup (256) og Jens Zink (275).
(Foto: JJ Media)

Division 1 bød endnu engang på dramatik. Dog ikke helt i front, da Dennis Nymand fra Pole Position holdt alle konkurrenterne bag sig og holdt 100% statistikken for weekenden indtil dette punkt. Michael Nissen havde i starten fået kæmpet sig forbi Brian Mikkelsen, men efter 5 omgange af løbet røg Nissen af i chikanen og totalskadede desværre bilen. Han kom heldigvis ikke selv noget til. Meget ærgeligt da han for alvor var ved at finde fart i bilen. Vi håber snart at se ham tilbage på banen igen. Uheldet fik også indflydelse på Brian Mikkelsen, da han ikke kunne undgå Nissens bil, og måtte også udgå fra heatet. I stedet snuppede Lars Ebbesen 2. pladsen foran Michael Skipper.


Martin Sørensen kunne også være rigtig godt tilfreds med weekenden med tre top-3 placeringer. Desværre ikke den helt store pokal i denne omgang.
(Foto: JJ Media)

Til heat 3 holdt Dennis Nymand på Pole Position igen, men Brian Mikkelsen var bedste mand på første omgang og kunne herefter holde hele feltet bag sig og taget sejren i finaleheatet – nøjagtig som han også gjorde i 2015. Nymand fik sig dog kæmpet tilbage og kunne ca midtvejs i heatet overhale Mick Søgaard og tage 2. pladsen foran Søgaard.

I Division 2 holdt Jacob Sevel Andersen alle konkurrenterne bag sig og tog weekendens 3. sejr mens Martin Sørensen og en motorrenoveret Thue Henriksen tog de efterfølgende pladser.


Ingen kunne komme forbi Dennis Nymand (199) i heat 1 og 2. Kun manden som skygger ham på billedet, Brian Mikkelsen (sort/hvid BMW), fik has på ham i heat 3.
(Foto: JJ Media)

Jesper Sally Pedersen vandt weekendens sidste heat i Division 3 foran Mickey Jensen og Michael Terkildsen.

På trods af at det gik lidt hårdt ud over materiellet i nogle tilfælde, lykkedes det alligevel 24 biler at gennemføre heat 3, og levere godt ræs til de mange tilskuere. I alt 40.000 var forbi Mindeparken og de omkring liggende veje i Aarhus.


Mick Søgaard (367) kæmpede flot hele weekenden igennem, og fik også en fin pokal med hjem efter heat 3
(Foto: JJ Media)

Næste gang vi ser YTCC på banen er om 1½ uge når de drager til Sturup Raceway. Her kommer bilerne til at køre en weekend sammen med DEC, 71 klassen samt SyverRace klassen.

Så kig gerne forbi den sydsvenske bane, hvis du vil ud og se noget godt ræs.

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - Youngtimer
  •