Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Forfølgelsesvanvid i superklassen

Danish
Supertourisme
Turbo 

03/06/16 

Undskyld Molly Pettit og Nicole Rasmussen. Men der er altså lagt op til noget af et herrerace i toppen i dansk motorsports nye superklasse, når 3. afdeling i OK MOBIL 1 DST bliver en del af det stort anlagte DHB-show på Padborg Park i weekenden. Både publikum omkring banen og de regionale plus-seere kan virkelig glæde sig noget, der vil komme til at minde om forfølgelsesvanvid.
 

Michel Nykjær fra Næstved har lagt sig i spidsen for Danish Supertourisme Turbo. Kia-køreren fra Team Prego har allerede kørt 161 points ind på sin mesterskabskonto. Men nu bliver han for alvor udfordret af de nærmeste forfølgere.

Jesper Egebart fra Vejle er nr. 2 med 153,5 points. Køreren i Nordic Racing har flere andenpladser i denne sæson og er altså ikke kommet forbi Michel Nykjær, og det udløste spørgsmålet på direkte tv:
- Er der noget, du kan lære af Nykjær?
- Nej, jeg er sku lige så god som han er!

Det er så det svar, som Jesper Egebart skal leve op til på en motorsportsfestival, hvor Danmarks Hurtigste Bil skal findes, men hvor Egebart altså nu også skal forsøge at vise, at han er den hurtigste i supertourisme-klassen.

- På Ring Djursland var jeg hurtigst i tidtagningen, da jeg fik en teknisk defekt, så vi har vist, at chaufføren og bilen er hurtig nok, og selvfølgelig tørster jeg nu også efter at vise, at jeg kan vinde, siger Jesper Egebart.

Men han er bestemt ikke den eneste, der i weekenden skærper rivaliseringen med den førende Michel Nykjær.


Frederik Nymark

Frederik Nymark fra Hadsten var sammen med sin personlige coach, 2015-mesteren Michael Outzen, på Padborg Park hele onsdagen, hvor Nymark Racing virkelig arbejdede stenhårdt både med bil og kører for at være 100 procent klar til weekenden.

Officielt – og sagt med et glimt i øjet – var Nymark og Outzen på Padborg Park for at teste bremser, og de holder deres omgangstider mere eller mindre hemmeligt, men det var tydeligt, at der virkelig var masser af fart i Nymark.

- Jeg er nr. 3 i den samlede stilling med 136 point, og på Ring Djursland kørte jeg mig frem i klassementet, og det vil jeg fortsætte med på Padborg Park, siger Frederik Nymark.

Hverken Jesper Egebart eller Frederik Nymark skal dog regne med, at bliver de to eneste i det, der altså kan blive til forfølgelsesvanvid.

Ole Petersen fra Bredebro kører bedre og hurtigere end i den første supertourisme-sæson og er nr. 4 i den samlede stilling lige foran Kevin Rossel fra Vejle, der hele tiden har sejrs-ambitioner i nakken. Og både Nicki Kristensen fra Ikast og Frederik Vodder fra Roskilde viste på Djursland, at de vil være med blandt de forreste.

I den indlagte AM Cup i OK MOBIL 1 DST er det den tidligere Legend Car-kører Kenneth Jensen fra Randers, der fører, og det foran Henrik Jansen, Roskilde og Molly Pettit fra Drammen.

Feltets røde baglygte er Nicole Rasmussen fra Frederikssund. Hun har travlt med en studentereksamen og får først rigtig tid til race efter sommerferien, men hun går frisk til den og er ikke bange for at blande sig i en herrefight.

Her kan hun komme tæt på Ulrik Linnemann fra Suldrup. Han forulykkede i sin rallycross-bil i England for få dage siden, men nu sidder han igen i en supertourisme-racer. Og han er ikke blevet bange for at gi’ den gas.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 05/06/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •