Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Imponerende weekend af Jan Jønck

Formel 3 UK 
02/06/16 

Det østjyske stortalent Jan Jønck leverede i den forgangne weekend en imponerende indsats i det britiske Formel 3 mesterskab, da sæsonens 4. løbsweekend blev afviklet på den klassiske bane Oulton Park. Det 17-årige Team Danmark talent fra Århus blev i weekendens 3 heats noteret for 2 5. pladser og 1 8. plads. Meget flotte resultater i et ekstremt tæt felt.
 

Allerede i kvalifikationen fik man et forvarsel om, at der var noget i vente, for har satte Jan Jønck den 4. hurtigste tid i en meget tæt session, og det skulle hurtigt vise sig, at der ikke var tale om en enlig svale.


(Foto: Jan Jønck Presse)

Weekendens første heat blev afbrudt før tid efter en voldsom ulykke for den indiske kører Ameya Vaidyanathan. Inderen slap uskadt fra ulykken, og Jan Jønck blev noteret for en 5. plads i heatet. ”Jeg kom desværre lidt i klemme i en af de nærkampe, som altid opstår på den første omgang. Her kan det gå begge veje, og denne gang var jeg den uheldige og mistede en enkelt placering,” fortæller Jan, som uden held pressede på for at tage pladsen tilbage. ”Det er altid ærgerligt, når løbet bliver afbrudt før tid, og især når det skyldes en så voldsom ulykke. Heldigvis slap Ameya godt fra det, og det beviser, hvor stærkt Tatuus’ chassis er. Det er virkelig en solid bil,” siger Jan, som altså sluttede heatet på 5. pladsen.


(Foto: Jan Jønck Presse)

Også i heat 2 startede Jan Jønck fra 4. pladsen, og her viste han endnu engang imponerende fart og stabilitet. På 2. omgang blev han passeret af Matheus Leist, som ligger på 3. pladsen i mesterskabet, men brasilianeren fik ikke lov at slippe væk. Danskeren lå klistret til hans hækvinge gennem hele det tætte heat, og over målstregen var han blot 0,8 sekund fra en plads på podiet.

I weekendens sidste heat startede Jan Jønck fra 5. pladsen, men her fik han ikke en helt optimal start. Ved slutningen af første omgang var 5. pladsen således vekslet til en 8. plads, og selvom Jan pressede voldsomt på for at avancere igen, lykkedes det ikke. ”Oulton Park er utrolig svær at overhale på, og derfor bliver starten og første omgang ofte meget afgørende,” fortæller Jan, som således måtte tage til takke med 8. pladsen i det sidste heat. Overordnet set er han dog meget tilfreds med weekenden, som blev hans klart bedste i sæsonen.

”Farten var der fra første færd, og jeg er især glad for vores indsats i kvalifikationen. Jeg mener, at vi her fik vist vores sande potentiale, og vi havde farten til at komme på podiet i alle 3 heats. Mine omgangstider var på højde med de forreste, og det er meget, meget opløftende,” siger Jan med et stort smil.


(Foto: Jan Jønck Presse)

”Jeg vil gerne takke alle fra Sean Walkinshaw Racing for denne weekend. De har virkelig arbejdet hårdt for at gøre bilen konkurrencedygtig, og de er meget dedikerede alle sammen. Vi har forbedret os løbende gennem sæsonen, og nu begynder vi at se resultaterne komme. Der er en fed energi på holdet, og det er en fornøjelse at være en del af.”

Jans teamchef, Sean Walkinshaw, er begejstret for sin danske kørers indsats, og han hæfter sig især ved det faktum, at bilen nu har farten til at køre med om podiepladserne. Jan selv har kun én anke omkring weekenden på Oulton Park: ”Det har været en kæmpe succesoplevelse for hele teamet. Det havde selvfølgelig været ekstra fedt at have en pokal med hjem, men der var marginalerne ikke lige på vores side. Farten var der helt sikkert, men mine starter skulle nok lige have været en smule bedre. Det må jeg arbejde på frem mod Silverstone.”


(Foto: Jan Jønck Presse)

Næste afdeling af det britiske BRDC Formel 3 mesterskab køres på Silverstone d. 11./12. juni.

www.janjonck.dk

Jens Hvas


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS