Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Klassisk spænding med nye vindere

Legends Car 
02/06/16 

Classic Race Aarhus er efterhånden en klassiker i OK Mobil 1 Legend Car Cup-kalenderen. Men rutine bliver det aldrig og der var overraskelser i begge divisioner.
 

Det århusianske byløb har vel efterhånden lagt sig fast som Danmarks største racerløb, og om det er den status eller bare beliggenheden og omgivelserne, der lokkede flere nye kørere ud af busken skal være usagt - men der var i hvert fald en håndfuld kørere til start, som vi ikke har set før på sæsonen.


Find en fejl på dette billede! Kasper Bruun sørgede for stor dramatik mens Kenneth Jensen ER kørt
(Foto: Ib Trebbien)

Den "farligste" var vel Kenneth Jensen, der egentligt er steget om til Danish Supertourisme Turbo-serien. Da den klasse kun kørte velgørenhedskørsel i Aarhus, så støvede Kenneth da bare sin Legend-racer af og det gjorde han med eftertryk: Da tidtagningen var ovre var støvet forsvundet som dug for solen og Kenneth Jensen hurtigste mand foran hele den etablerede skare. Som han har været før. Kigger man på resultaterne i rene tal, så ser det overlegent ud, at Kenneth derefter vandt både første og tredie heat - men faktisk var der tæt race bagved resultaterne og første heat var han kun 0,7 sekunder foran toeren Kasper Bruun.

Det var der sådan set også lagt op til i samtlige heats, da de hurtigste altid kun var adskilt af få tiendedele. Til dem talte udover Kenneth Jensen og Kasper Bruun også Mathias Storbank og Tommy Laugesen og selvfølgelig den mesterskabsførende Kevin Verner. Kevin, der har haft en kanon sæsonstart, trak det (efter hans forhold) korte strå i første heats mange dueller, men kørte sig derefter længere og længere frem i feltet og kom ud af weekenden med 76 point til kontoen. Selv uden sejr var det rigeligt til at bevare føringen, da Kenneth Jensen jo ikke er nogen faktor i det samlede mesterskab. Det er Frederik Jensen derimod, og han halede da også tre point ind på Kevin. I det tempo tager det dog lang tid at indhente føreren! Tommy Laugesen var toer i mesterskabet, og den position holder han - men han har mistet lidt i forhold til den førende Kevin Verner. Det lover dog godt for mesterskabsstillingen, at ingen kørere bare sådan stikker af fra feltet.


Den mesterskabsførende Kevin Verner blev bedre og bedre som weekenden skred frem
(Foto: Ib Trebbien)

Det gjorde en Old Boys-kører dog i Aarhus: Kim Schmidt Petersen scorede simpelthen de perfekte 100 point mens hans divisionskammerater bare kunne se måbende til. Det var fuldstændigt som Henrik Vejen et par uger før på Ring Djursland, og det lover bestemt også godt for mesterskabet. Henrik Vejen samlede dog også gode point i Aarhus og selvom Kim Schmidt Petersen mindste afstanden, så ligger Henrik Vejen stadig relativt lunt i føring. Poul Bonde på trediepladsen i mesterskabet mistede gode point da han udgik af andet heat, så i den samlede tabel er han nu truet af Brian Steen kun to point efter. Det kan godt være Poul Bonde helst var fri for det, men for spændingen om det samlede mesterskab er det nu godt nok.

Samlet set leverede OK Mobil 1 Legend Car Cup helt klart noget af weekendens bedste race i Aarhus. Der blev udløst safety car et par gange, hvor det var blevet for tæt. Men som sædvanligt var underholdningsværdien stor og racet meget seværdigt.

Så derfor er det jo godt, at næste løb allerede er i næste weekend, hvor OK Mobil 1 Legend Car Cup er en ud af to raceklasser til Danmarks Hurtigste Bil-arrangementet.

OK Mobil 1 Legend Car Cup

Claus Ebberfeld
ViaRETRO.com


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - Legends Car
  • 05/06/16 - Padborg Park - Legends Car
  •