Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Møller Madsen: Skuffet men erfaringen rigere

24 Hours 
02/06/16 

- efter Nürburgring 24H
Nicolaj Møller Madsen debuterede sidste weekend ved sit første 24-timers løb på legendariske Nürburgring i Tyskland. Her var han til start blandt 180 andre biler og sørgede for godt race for de ca. 300.000 tilskuere.
 

Det startede rigtig godt med poleposition og da løbet endelig blev skudt i gang, lykkedes det efter et par timer også at få bilen i front af klassen. Men, efter cirka 10 timer, braste drømmen. Klokken 01:50 modtog bilen det sorte flag, og det betød at holdet var ude af løbet. Grunden var, at bilen støjede 1 decibel for meget et enkelt sted på banen.

- Jeg må indrømme at jeg har aldrig været så skuffet før. Jeg synes det en sindssyg beslutning af dommerne, når man tænker på at vi har kørt fire testløb i år, hele torsdag og fredag samt næsten halvdelen af løbet uden problemer, også på grund af af 1 decibel er løbet slut for os, fortæller en tydeligt skuffet Møller Madsen.

Men på trods af den ærgerlige slutning godt 10 timer inde i løbet, så nåede den hurtige fynbo at vokse med flere hårde udfordringer på banen. Han startede weekenden med at være hurtigste mand i bilen og dermed sikre Porschen poleposition i klassen ’SP10’. Men herefter ventede der udsædvanlig svære vejrforhold for både kørere og teams.

Kun 45 minutter inde i løbet åbnede himlen bogstavelig talt op. Det regnede og haglede massivt, hvilket betød at flere biler blev ødelagte og hele 75 biler var på et tidspunkt strandet på banen. Heldigvis kom danskerens Porsche sikkert i pit og afventede restart i fuldt regnvejr, hvor det gik rigtig godt indtil det sorte flag skulle vise sig at være afslutningen på løbet for danskeren og PROsport-teamet.

- Jeg kan tage rigtig meget erfaring og læring med herfra, selvom jeg lige skal sluge den enorme skuffelse det er at udgå på grund af én decibel. Men, på trods af det, så var det en stor oplevelse og teamet PROsport viste god fart og stabilitet. Jeg skylder en stor tak for den massive opbakning jeg har fået på de sociale medier og til mine sponsorer som er skyld i, at det det hele overhovedet kan lade sig gøre, slutter Møller Madsen af og fokuserer nu på næste udfordring på kalenderen.

Næste løb for den hurtige dansker er nemlig den 1.-3. Juli, hvor det gælder den tredje afdeling af Blancpain GT Series Sprint Cup, endnu engang på Nürburgring.

Nicolaj Møller Madsen Racing


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •