Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen vandt det hele og stjal mesterskabsføring

DTC 
31/05/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen ryddede for fjerde år i træk bordet ved Classic Race Aarhus, mens teamkammerat Michael Markussen sikrede 2. pladsen. DTC-teamet fra Roskilde satte dagsordenen i den jyske hovedstad.
 

Jan Magnussen ryddede for fjerde sæson i træk bordet til Classic Race Aarhus. Med weekendens hattrick har den tredobbelte mester og holdet fra Roskilde nu snuppet 11 sejre i træk i den jyske hovedstad.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

– Den perfekte weekend. Fuldstændig. Jeg er så hamrende stolt af det her team, lød det fra kører og teamchef Jan Magnussen efter sejrsceremonien.

– Alle kæmper til deres yderste for, at vi kan levere topresultater. Det gjorde vi i denne weekend. Magnussen Racing Experience sluttede alle løb i top-tre og tog de to bedste placeringer på podiet. Det kan ikke være bedre!


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Magnussen Racing Experience hurtigst
Jan Magnussen sikrede sig pole position i lørdagens kvalifikation, hvor ærkerivalen Casper Elgaard overraskende nok ikke havde fart nok til at blande sig i toppen af feltet.

Det havde Magnussens teamkammerat, Michael Markussen, til gengæld. Den unge Kolding-kører satte P2, og således var det for første gang i DTC-historien to biler fra Magnussen Racing Experience, som kunne indtage startgriddens forreste pladser.

Michael Markussen måtte dog afgive sin 2. plads til Casper Elgaard, som lavede en fantomstart i weekendens første løb, mens Jan Magnussen til gengæld var urørlig. Den rød-hvide BAUHAUS-Camaro #23 førte løbet fra start til slut og kunne dermed også indtage pole position i weekendens andet løb søndag middag.

– Jeg fik en god start, og det lykkedes samtidig min teamkammerat at dykke ind og lukke hullet bag mig. Da vi nåede første sving, var det to Magnussen-biler, som førte løbet, forklarede Jan Magnussen.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Urørlig trods strafbaner
Jan Magnussen blev dog idømt en strafbane, da løbsdommerne mente, racerkøreren havde tyvstartet løbet. Men selv om Magnussen ved en fejl kørte ikke bare én, men to strafbaner, lykkedes det ham at beholde føringen og indkassere weekendens anden sejr – den 10. i træk på bybanen i Aarhus.

Finalestarten blev en gyser med to Magnussen-biler side om side i front, mens Elgaard åndede Jan Magnussen i nakken fra sin startposition bag BAUHAUS-raceren. Som altid er det vigtigt med en god start på den snævre bybane omkring Mindeparken – og igen brillerede de to kørere fra Magnussen Racing Experience med at ligge etter og toer inden første sving.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Finalen, vi har drømt om
– Det var den finale, vi allesammen har gået og drømt om, sagde Jan Magnussen.

– Al energien lå i at lave den gode start, og fordi jeg var så fokuseret på netop dét, kom jeg faktisk en smule for hurtigt ind i første sving.

Magnussen fik dog standset kassen i tide, som TV-kommentatorerne bemærkede det, og både han og Michael Markussen bevarede suverænt deres 1-2-position fra start til slut. Elgaard nåede ikke at blive en trussel, og han blev undervejs overhalet af den unge Kasper H. Jensen og sluttede på en 4. plads.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

En blåstempling af teamet
– At tage en 1-2-sejr foran så mange tusinde mennesker var ubeskriveligt, og jeg er så stolt af hele holdet. Det er en blåstempling af teamet og det arbejde, vi laver. Det skal vi bare fortsætte med, så vi kan få nogle flere weekender af den her slags.

Med weekendens resultater har Jan Magnussen nu indtaget føringen i Danish Thundersport Championship, mens Michael Markussen holder en 3. plads. Næste afdeling af mesterskabet afvikles den 11.-12. juni på Ring Djursland.


(Foto: Magnussen Racing Experience / Dennis Risager)

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •