Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Herreracet sluttede før tid for Morten Dons

DTC 
31/05/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipMorten Dons måtte slutte en ellers fornuftig løbsweekend ved Classic Race Aarhus med en teknisk defekt. Struerboen udgik fra en niendeplads i et tætpakket DTC-felt - men smilet var stadigvæk stort.
 

Efter en mildest talt kedelig løbsweekend på FDM Jyllandsringen, hvor Morten ikke fik mange omgange i sin DTC-racer, var der optimisme at spore allerede lørdag formiddagen inden kvalifikationen. Bilen fungerede, og trods et minimum af træningsomgange, lod der til at være fart i bilen.


(Foto: Kim Gripping)

Farten var der bestemt også, og i et svært felt bestående af Danmarks førende racerkørere, kørte Morten den niende hurtigste omgangstid. Et tegn på at både bil, team og kører nu var sporet ind på hvordan tingene skulle gøres - også selvom kvalifikationen blev kortet lidt af:

- Jeg var ude for at se om jeg kunne skære lidt mere af omgangstiden, for jeg følte at der var mere i både mig og bilen, fortæller Morten Dons, der i sit forsøg på at afkorte omgangstiden fik nærkontakt med en del af banens betonvæg. Det kostede en fælg og en bøjet styrestang.

- Det er jo risikoen på en bane som denne. Tolerancen for fejl er stort set lig nul, og det bliver ret intenst når det virkelig gælder. En niendeplads er stadigvæk rigtigt godt i forhold til vores målsætning, så jeg er glad!


En niendeplads i kvalifikationen var mere end bare "godkendt"
(Foto: Stefan Mehl Ludvigsen )

De gode takter fra kvalifikationen fortsatte ikke i det første heat. I forsøget på at gøre bilen endnu hurtigere havde teamet foretaget nogle justeringer på bilen, som ikke gav de ønskede resultater. Med en understyrende racerbil måtte Morten se sig henvist til 13. pladsen. En placering som gik igen i det andet heat, der blev kørt søndag middag under en bagende sol.

I finaleheatet fik Morten en god start fra 12. pladsen, hvor han allerede efter første omgang havde kørt sig frem som nummer ti. Der var god fart i både bil og kører, og kort efter var Struerkøreren nummer ni. Her lå han kofanger mod kofanger med norske Marius Nakken og forsøgte at avancere yderligere. Det kom desværre ikke til at ske, da kardanakslen knækkede med få omgange tilbage.

- Da vi kom ud på Oddervej og jeg begyndte at accelerere, var der pludselig en del rystelser i bilen. Da jeg skiftede til næste gear, knækkede kardanakslen. En kæmpe skuffelse, for jeg ville gerne have set udfaldet af det racerløb!

- De to DTC-løb som vi har kørt, har været på et begrænset budget uden testmuligheder, og yderligere udfordret af lidt tekniske defekter - at jeg kan være med i den sjove halvdel af feltet, skyldes en stærk fightermentalitet hos mekanikerne. Jeg er dybt taknemmelig for deres indsats i det her projekt!


Classic Race Aarhus var en stor oplevelse for Morten og teamet bag
(Foto: Stefan Mehl Ludvigsen )

På trods af udfordringerne og det udeblevne resultat, har weekenden været en god oplevelse for Morten Dons:

- Det var super fedt race, og det er en stor oplevelse at køre race på en bane som den, Classic Race Aarhus bygger til formålet. Der er ikke plads til fejl, og alligevel er det nødvendigt at køre så tæt på grænsen, for ellers kan man ikke følge med. Det er ikke sidste gang, jeg er med her!

Næste opgave for Morten Dons er 3. afdeling af European Le Mans Series på Red Bull Ring i Østrig den 18. juli.

www.mortendons.com


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •